07. dec Itt az új szuperchip, ami megszorongathatja az iPhone X processzorát

Itt az új szuperchip, ami megszorongathatja az iPhone X processzorát

Tech Hírek   |   2017.12.07 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   3203

Már most bejelentették, de az első rá épülő okostelefonok csak jövőre kerülnek majd forgalomba.

Az idén megjelent androidos csúcsmobilok túlnyomó többségében a Qualcomm felsőkategóriás nyolcmagos Snapdragon 835-ös chipsete található, melyre az Apple azzal a hatmagos A11-es chippel válaszolt, mely az iPhone 8-ban, az iPhone 8 Plus-ban és az iPhone X-ben is ott rejtőzik. Utóbbira válaszul a Qualcomm már most leleplezte 2018-as új csúcsprocesszorát.

A keresztségben Snapdragon 845 nevet kapott újdonság a legmodernebb 10 nanométeres LPP FinFET gyártási technológiával készül. Részét képezi többek közt négy darab 2,8 GHz-es nagy teljesítményű processzormag, melyek a Snapdragon 835 magjainál 25 százalékkal gyorsabbak, illetve négy darab 1,8 GHz-es kis fogyasztású mag. 

A 2 MB megosztott L3 cache-sel és 3 MB rendszercache-sel felvértezett chipsetben egy Adreno 630-as GPU landolt, mely 30 százalékkal nagyobb teljesítményű az elődjénél, miközben kevesebbet fogyaszt annál. Említést érdemel továbbá az 1,2 Gbit/s-os maximális letöltési sebességre képes LTE Cat. 18 modem, a többféle biometrikus azonosítási technológia támogatása, a 4K HDR kompatibilitás, illetve a lehetőség, hogy a Snapdragon 845 chipsetes mobilok kamerájával akár 480 fps sebességű 720p videókat is rögzíthetünk. 

A Snapdragon 845-ös chipkészlettel első körben a Samsung, a Xiaomi, az LG, a HTC és Sony készülékeiben találkozhatunk majd, melyekről 2018 elején lebbentik majd fel a fátylat. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
22. okt

Durván alulmarad a Google csúcsmobilja az iPhone-okkal szemben

Tesztek

Nem jött össze a Google-nek, ha azt gondolták, hogy meg tudják közelíteni az iPhone Xs és Xs Max teljesítményét.

Bővebben

19. okt

Két új iPhone XR bemutató érkezett – videó

Apple Hírek

Bemutatkozik az idei "olcsó", színes iPhone.

Bővebben