07. dec Itt az új szuperchip, ami megszorongathatja az iPhone X processzorát

Itt az új szuperchip, ami megszorongathatja az iPhone X processzorát

Tech Hírek           2017.12.07 - 12:00           Írta: L Ferenc           2499

Már most bejelentették, de az első rá épülő okostelefonok csak jövőre kerülnek majd forgalomba.

Az idén megjelent androidos csúcsmobilok túlnyomó többségében a Qualcomm felsőkategóriás nyolcmagos Snapdragon 835-ös chipsete található, melyre az Apple azzal a hatmagos A11-es chippel válaszolt, mely az iPhone 8-ban, az iPhone 8 Plus-ban és az iPhone X-ben is ott rejtőzik. Utóbbira válaszul a Qualcomm már most leleplezte 2018-as új csúcsprocesszorát.

A keresztségben Snapdragon 845 nevet kapott újdonság a legmodernebb 10 nanométeres LPP FinFET gyártási technológiával készül. Részét képezi többek közt négy darab 2,8 GHz-es nagy teljesítményű processzormag, melyek a Snapdragon 835 magjainál 25 százalékkal gyorsabbak, illetve négy darab 1,8 GHz-es kis fogyasztású mag. 

A 2 MB megosztott L3 cache-sel és 3 MB rendszercache-sel felvértezett chipsetben egy Adreno 630-as GPU landolt, mely 30 százalékkal nagyobb teljesítményű az elődjénél, miközben kevesebbet fogyaszt annál. Említést érdemel továbbá az 1,2 Gbit/s-os maximális letöltési sebességre képes LTE Cat. 18 modem, a többféle biometrikus azonosítási technológia támogatása, a 4K HDR kompatibilitás, illetve a lehetőség, hogy a Snapdragon 845 chipsetes mobilok kamerájával akár 480 fps sebességű 720p videókat is rögzíthetünk. 

A Snapdragon 845-ös chipkészlettel első körben a Samsung, a Xiaomi, az LG, a HTC és Sony készülékeiben találkozhatunk majd, melyekről 2018 elején lebbentik majd fel a fátylat. 

Kapcsolódó cikkek:


Hozzászólások

Több Apple hír
18. dec

Alakul az új iPhone-rekord, de csak hajszálnyival lesz meg

Apple hírek

Az idei új almás mobilok igen jól fogynak, de akár fogyhatnának jobban is.

Bővebben

15. dec

A Samsung is beszáll az okoshangszóró-bizniszbe?

Tech Hírek

Úgy tűnik, a dél-koreai gyártó is rájött, mekkora piaca van a HomePodhoz hasonló eszközöknek.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben