Az Apple európai központja több energiát fogyaszthat, mint egész Dublin

Tech Hírek   |   2016.05.27 - 21:29   |   Írta: Zoltan C   |   2563
27. máj Az Apple európai központja több energiát fogyaszthat, mint egész Dublin

Gőzerővel készülnek az Apple új, európai adatközpontjának tervei és az ezzel kapcsolatos egyeztetések. A helyi, Galway megyei tanács már elfogadta a terveket, viszont még nyolc másik érintettel meg kell egyeznie az amerikaiaknak. A 850 millió eurós írországi projektnek van egy energetikai érdekessége: általában az ekkora beruházásoknak saját áramellátásuk van, viszont az Apple az ír nemzeti hálózatra tervezni rácsatlakoztatni a monstrumot.

Az eredmény? Az Apple lenne az ország legnagyobb áramfogyasztója, kitenné egyedül a nemzeti kapacitás 8 százalékát - vagyis többet mint egész Dublin egy napi fogyasztása.

Természetesen minden fórumon igyekszik megerősíteni kedvenc okostelefonunk gyártója, hogy az új komplexuma teljes mértékben környezetbarát lesz, de azért ezt jogos szkepticizmussal fogadja mindenki. Helyi környezetvédők például aggodalmukat fejezték ki a helyi denevér és borz populáció érintettsége miatt.

Ha végül megépül az 500 hektáros telephely, az az Apple Music, App Store, iMessage, Maps és Siri szolgáltatásoknak fog plusz "kakaót" biztosítani.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése