„Lehet, hogy hányni fogok...” – Amikor Steve Jobs még nem volt a prezentáció mestere...

Tech Hírek   |   2016.05.06 - 09:46   |   Írta: Zsolty   |   3251
06. máj „Lehet, hogy hányni fogok...” – Amikor Steve Jobs még nem volt a prezentáció mestere...

Carmine Gallo kommunikációs technikákat oktató szakember egy teljes könyvet szentelt Steve Jobs zseniális előadásainak titkainak feltárására.

Könyvében az író egyszerűen a prezentáció mesterének nevezte Jobsot, és megpróbálta darabokra bontva bemutatni, miért is volt valójában olyan zseniális ebben a nagy látnok. De mint mindennek, Steve Jobs előadásainak is volt kezdete. Az pedig, mint tudjuk: mindig nehéz.

A kezdet Jobs számára 1978-ban jött el. 23 éves volt ekkor, és először állt kamerák elé. Azaz ült, de ahogy a korabeli bejátszásból mindjárt kiderül ez volt az egyik szerencséje is, hiszen ájulásközeli helyzetbe idegeskedte magát a prezentáció későbbi mestere.

Az elején még egészen jól leplezte idegességét a KGO-TV technikusai előtt: „Héééj, nézzenek oda, benne vagyok a tévében” –próbálta elterelni a figyelmét viccesen.

Majd, amikor kiderült, hogy egész New York látja majd őt abban a bizonyos tévében, elkezdett dolgozni a „menekülési terven”...

Néhány gyengébb próbálkozás után bedobta a „Halálos beteg vagyok, és bármikor elhányhatom magam” szöveget, de végül eldörrent a startpisztoly, és innentől kezdve nem volt már megállás.

Steve Jobs valóban az előadás és a prezentáció nagymestere lett, de érdekes látni, honnan is nőtte ki magát a legjobbá.

 


Kommentek megjelenítése