Szemétbe dobta a 200.000 dollárt érő Apple-I-es gépet

Tech Hírek   |   2015.06.01 - 08:59   |   Írta: Máté Gergő   |   1707
01. jún Szemétbe dobta a 200.000 dollárt érő Apple-I-es gépet

Bizonyára sokan dobtak már ki olyasmit, amit később sajnáltak.

Egy a San Francisco Bay Area környékén élő hölgy most igencsak bánhatja, hogy kidobott egy Apple-1-es számítógépet, melyet még Steve Jobs és Woz készített 1976-ban.

Szerencsére a hulladékkezelők egyik alkalmazottja felismerte a ritkaságot, melyet kihajított. Ezután eladták egy magángyűjtőnek, aki 200.000 dollárt fizetett érte és ezután szeretnék felkeresni a hölgyet, hogy az összeg felét neki adhassák.

„Ki akartam dobni ezt a micsodát a garázstakarítás során” – ismételte a hölgy szavait a hulladékkezelő cég alelnöke a Mercury News-nak. Arra a kérdésre, hogy kér-e érte elismervényt vagy pénzt eredetileg azt nyilatkozta, hogy nem. A pár hónapja elhunyt férje hagyatékából maradt meg az eszköz, mely a személyes gyűjteményének a részét képezte. Mivel eredetileg egy dobozban adta át a „szemetet”, ezért az Apple-I ismeretlen maradt.

Az eredeti tulajdonosnak nincs más dolga, mint hogy megjelenjen a milpitasi Piper Drive 1310-nél lévő cégnél. Részletes információkat a vállalat nem adott a hölgyről.

A rekordot egyébként egy tavalyi aukció során eladott Apple-I-es tartja, ezért 905.000 dollárt fizettek.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése