Apple és Amazon, titoktartás és ellenőrzés

Tech Hírek   |   2013.08.19 - 11:43   |   Írta: H.A   |   940

bezos kindle fire hd

Az Apple-ről gyakran úgy beszélnek és írnak, mintha a legtitkosabb és legellenőrzöttebb cég lenne a világon. Mégis az Amazon, ami még inkább ellenőrzött és titkosított, de eddig többnyire elkerülte a figyelmet. Bárki, aki valaha dolgozott ezekkel a cégekkel, leginkább az alkalmazás fejlesztők, igazolják is ezt. David Streitfeld és Christine Haughney a New York Times-tól címlapra hozzák a titkosítást: Minden történet, ami valaha napvilágra kerüt az Amazon-ról.
Drew Herdener, az Amazon szóvivője továbbra sem nyilatkozik az ügyről.
Az Apple úgy véli, hogy a az ügyfelek örömét a meglepetés élménye okozza és szinte biztosak benne, hogy a versenytársaik terveinek sem kéne sok átfutási idő, mielőtt piacra dobják a terméket. Úgy tűnik, az Apple szeretné minél jobban ellenőrizni a felhasználói élményt. Mégis, az Apple sajtóközleményei elég átlagos sztorik, mind a nyomtatott sajtóban, mint az interneten.
Vannak persze még olyan cégek, amik annyira ellenőrzöttek és titkosítottak, hogy mellettük még az Apple és az Amazon is nagyon nyitott cégeknek tűnnek, de mégse hallottunk ezekről és valószínűleg ennek jó oka van. Az Apple és az Amazon azonban túl nagy cégek ahhoz, hogy kikerüljenek a reflektorfényből.


Kommentek megjelenítése