Ínycsiklandó ételfotók iPhone-nal!

AlmaBlogger   |   2016.02.19 - 20:56   |   Írta: Pausch Rita   |   6896
19. feb Ínycsiklandó ételfotók iPhone-nal!

Muti, mit eszel! Ismerős? Nézzétek, hogy csinálják a profik!

A közösségi médiát használók mind láttak már, sőt a legtöbben csináltak is képet ételeikről. Gourmet, streetfood, diétás fogás, alapanyag vagy egyszerűen csak nagyon gusztusos étel, mindegy, a felhasználók szívesen fényképezik, amit esznek vagy éppen ennének.

Ezt az egyébként közkedvelt trendet gondolta meglovagolni a Condé Nast gasztronómiai magazinja, a Bon Appétit is. A profi fotósaik azt a feladatot kapták, hogy ezt a divatot követve a márciusi lapszámhoz a képeket iPhone-nal készítsék. A márciusi Culture Issue című számát a magazinnak a fotósok tehát a DSLR gépeiket a sarokba dobva úgy kellett, hogy fotózzák, ahogy bárki más is tenné: telefonnal…

Bár a képeket többen készítették, de négy fotós nyilatkozott is a tapasztalatairól:

Mindannyian vegyes érzelmekkel álltak a feladathoz. Volt, aki izgatottan, volt, aki kisebbfajta kétségbeeséssel és olyan is, aki a fotózás kedvéért váltott iPhone 5s-ről 6s-re. Persze nem tudták megtagadni önmagukat, azért állványt, extra lencséket és fényeket is használtak, de egyöntetűen azt mondták, azért könnyebb volt a táskájuk, mint egyébként.

A fotósok határozottan könnyebbnek találták a munkát a telefonokkal, de azért volt, akit feszélyezett bizonyos helyzetekben. A legnehezebbnek a beállítások korlátozottságát tartották, bár akadt, akit az is zavart, hogy gyakran üzenetek és hívások szakították félbe a munkát.

A végső konklúzió az, hogy bármilyen egyszerű is a telefont fényképezésre használni, egyikük sem fogja a DSLR gépét iPhone fotózásra cserélni, de a hétköznapokban határozottan többet használják majd ilyen célokra, mert menet közben használni könnyebb és kényelmes.

Szerintünk szuper képek születtek. Nézzétek meg a galériát is!

Szöveg és képek forrása: Bonappetit.com

Galéria képek


Kommentek megjelenítése