Az amerikaiak már tiltják a Samsung Galaxy Note 7 használatát

Tech Hírek   |   2016.09.11 - 22:33   |   Írta: B Ádam   |   15593
11. szept Az amerikaiak már tiltják a Samsung Galaxy Note 7 használatát

Bizonyos légitársaságok szintén így tettek.

Lassan nem telik el nap anélkül, hogy ne olvashatnánk valamilyen fejleményt a Galaxy Note 7 ügyében. Csak emlékeztetőül, a nemrég debütált csúcsmodellről kiderült, hogy töltés közben kigyulladhat, akkumulátora akár fel is robbanhat. A Samsung jelezte, hogy kivizsgálja az esetet – a biztonság kedvéért visszamondták az addigi megrendeléseket –, aminek eredményéről hivatalos közleményben tájékoztatták az ügyfeleket. A dél-koreai cég csereprogramot hirdetett a hibás készülékek „kiiktatására” (részletek lentebb), ráadásul a sorozatgyártást is leállította.

Ezúttal az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (US Consumer Product Safety Commission – CPSC) foglalt állást az ügyben. A CPSC egy figyelmeztetést adott ki, amelyben arra kéri a Note 7 tulajdonosokat, hogy azonnal hagyjanak fel a Note 7 használatával, ne töltsék és kapcsolják ki azt. A bizottság együttműködik a Samsunggal és megszervezi az érintett készülékek hivatalos visszahívását. Az együttműködést a Samsung is megerősítette hivatalos közleményében, amelyben a csereprogram két lehetőségére is kitért.

1. A jelenlegi Galaxy Note 7 kicserélése egy újra (a CPSC jóváhagyásával).

2.  A jelenlegi Galaxy Note 7 kicserélése egy Galaxy S7-re vagy egy Galaxy S7 edge-re, valamint a Note 7 bármely tartozékának kicserélése az eszközök árkülönbözetének visszatérítésével.

A csereprogramban részt vevők emellett egy 25 dollár értékű ajándékkártyát is kapnak, amiket a kiválasztott üzletekben használhatnak fel.

A Galaxy Note 7-tel kapcsolatos hír szintén, hogy több légitársaság – legutóbb az Air France – is betiltotta az említett típus használatát, ugyanis annak használata vagy töltése veszélyeztetheti a repülés zökkenésmentes folyamatát.

 

Forrás: bgr.com

Kapcsolódó cikkek: Samsung Galaxy Note 7: minden, amit az öngyulladás botrányról tudnod kell

Hivatalos: visszahívják a robbanó Galaxy Note 7 készülékeket, csereprogram indul

Galéria képek

Air France
WiizAir

Kommentek megjelenítése