Világújdonság: pendrive Apple eszközökhöz is!

Tech Hírek   |   2014.05.14 - 07:51   |   Írta: Pausch Rita   |   3639

Számomra azért meglepő, hogy előbb készült el egy vécépapírtartós kihangosító az iPhone-hoz, mint az Apple eszközökhöz kompatibilis pendrive. Talán az iTunes-hoz kötöttség, talán más oka, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe, de mégis sokan hiányolták.
Most viszont itt van, megérkezett az iStick! Végre megoldódik az a probléma, hogy a pendrive-ok nem nagyon használhatóak az iOS eszközökkel.

istick1

Az iStick gyártója a Hypershop közel két éve dolgozik a terméken és csak nemrég kapott szabad utat az Apple-től is. A gyártó azt is elmondta, hogy az Apple-nek rengeteg aggodalma volt a termékkel kapcsolatban, de sikerült mindre kielégítő választ és megoldást találni, így végül megkapták az MFi engedélyt.

Maga az eszköz pedig egy USB (Mac+PC) flash tároló integrált, Apple által elfogadott csatlakozóval (lightning connector). Úgy készítették el, hogy bármely jelenlegi almás termékhez (iPhone, iPad, iPod) használható legyen. Az eszköz nagy segítség lesz abban, hogy sokkal könnyebben mozgathassunk adatokat anélkül, hogy az iTunes, az internet, vagy bármilyen más online szolgáltatás közrejátszana.

istick2

Az adathordozóhoz lesz kapcsolódó iOS alkalmazás is, ami lehetővé teszi, hogy az eszköz tartalmát meg lehessen tekinteni. Jelenleg a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Adatátvitel iStick-USB sebesség: 12MB/s (Read), 7.5MB/s (Write)
Adatátvitel iStick-eszközre sebesség: 2.5MB/s (Read), 1.9MB/s (Write)
Kivitelezés: ABS műanyag és/vagy alumínium
Mérete: 51.6 x 28.6 x 9.1mm
Súlya: 10g
Támogatott file formátumok:
Video:
 .mp4, .m4v, .mpv, .mov, .mpg, .mkv, .avi, .wmv, .rmvb, .flv, .3gp, .gif
Audio: .wav, .aac, .aif, .aiff, .caf, .m4a, .mp3
Kép: .jpg, .tiff, .gif
Dokumentumok: .doc and .docx (Microsoft Word); .htm and .html (web); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview and Adobe Acrobat); .ppt and .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (rich text format); .vcf (contact információ); .xls and .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

istick3

Az iStick ugyan még csak előrendelhető, de augusztustól kapható lesz 8GB, 16GB, 32GB és 64GB tárhellyel, fekete és fehér színben a műanyag, az alumínium pedig fém színű kivitelben. Szintén fontos adat az ára. Ahogy az az újdonság számban menő dolgoknál az adattárolás terén, itt is alaposan a zsebünkbe kell majd nyúlni. Az árak a következő módon alakulnak: $129 (8GB), $169 (16GB), $199 (32GB) és $299 (64GB), bár a Kickstarter-en egyelőre 50 százalékkal olcsóbban előrendelhetőek, vagyis $65 (8GB), $85 (16GB), $99 (32GB) és $149 (64GB) áron.

istick4

A nagy érdeklődés egyébként már most látható, hiszen alig két napja indult útjára a Kickstarter kampány, amit a Hyper tulajdonosa, a Sanho, egyébként 35 napra tervez és a jelenlegi kiírás szerint a projektre előirányzott összegnek már a három és félszeresénél járnak.  


Kommentek megjelenítése