Az okostelefonok és a szex

Tech Hírek   |   2014.02.16 - 19:33   |   Írta: Pausch Rita   |   3516
16. feb Az okostelefonok és a szex

Az iMore.com a közelmúltban érdekes felmérést készített arról, hogy az okostelefonok hogyan befolyásolják a randizási szokásokat, a szerelmi és a szexuális életet.

Az oldal saját bevallása szerint is meglepődött a fokozott érdeklődésen. Több mint 17000-en töltötték ki a kérdőívet egy hét alatt és elég érdekes eredmények születtek.

Sok érdekes összefüggésre derült fény a korcsoportok és a platform választások terén. Néhány ezek közül kiszámítható, de voltak, amik még a kérdőív kibocsájtóját is meglepték. Néhány adat a kutatásból:

  • Egy randi során a 18 és 24 év közöttiek 35%-kal kevésbé hajlamosak használni az telefonjukat, mint a 35 év felettiek. A férfiak 28%-a telefonálna a randin, míg a nőknek csak a 21 %-a tenné ugyanezt.
  • Sokan gondolják, főleg a 18 és 24 év közötti korosztályban, hogy a Facebookon a kapcsolati státus megjelenítése, változtatása sok bonyodalmat okozhat. Átlagosan csak 4% változtatja viszonylag könnyedén, míg több mint 50% csak akkor, ha komolynak ítéli az ügyet és 31% nem szeretne ezzel bonyodalmakat magának.
  • Minden korcsoport a szakítást sokkal ideálisabbnak tartja személyesen, mint telefonon, üzenetben vagy e-mailben. Az elképzelés azonban képmutatásnak bizonyul, a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy minél fiatalabb valaki, annál valószínűbb, hogy üzenetben szakít.
  • A megkérdezettek 35%-ának van a telefonján a kedveséről intim kép, viszont közülük majdnem a fele nem használ semmilyen védelmet a telefonján, esetenként még képernyőzárolást, vagy PIN kódot sem.
  • Nem meglepő módon a férfiak 50%-kal szívesebben fogadnak szexuális tartalmú üzeneteket, mint a nők.
  • A minden platformon futó megoldások, alkalmazások közül az MMS, e-mail és a Skype a legfelkapottabbak szexuális tartalmak közvetítésére. A felmérés résztvevőinek 25%-a már kipróbálta a kiberszexet. Legtöbben erre Skype-on kerítenek sort, bár az Iphone tulajdonosok valamivel szívesebben használják a FaceTime-ot ugyanerre a célra. Egyébként vannak, akik a partnerüktől lévő fizikai távolságot igyekeznek ilyen módon csökkenteni, mint pl. a katonák.
  • A férfiak 78 %-kal szívesebben néznek pornót a telefonjukon, mint a nők.

  • A felmérés résztvevőinek 43%-a nézte már meg partnerének a telefonját, és természetesen ebben a nők jeleskednek, de úgy tűnik a számokban nincs nagy nemek közti eltérés abban, hogy sokan nem teszik ugyan meg, de van bennük rá indíttatás. A többség véleménye viszont egyöntetűen az, hogy a legtöbben az üzenetekbe lesnek bele.
  • Mivel Blackberry, iPhone és Windows telefonokra csak nagyon kevés pornóalkalmazás elérhető, ezért a felhasználók zöme böngészőkön, Tumblren és Redditen keresztül jut a betevő pornó adagjához.

Érdemes vetni egy pillantást a felmérés eredményeire (elképzelhető, hogy csak lassan tölt be)! A legtöbb diagram betekintést enged kor és platform szerinti megkülönböztetésre

Forrás: infogr.am

 

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése