Menő új okosórát villantott a Samsung

Hardver Hírek   |   2017.08.31 - 10:15   |   Írta: L Ferenc   |   2070
31. aug Menő új okosórát villantott a Samsung

A dél-koreai gyártó legfrissebb viselhető kütyüje nemcsak az androidos mobiloknak, hanem az iPhone-oknak is remek társa lehet.

A Samsung a berlini IFA szakkiállítást használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legújabb okosórájáról, a keresztségben Gear Sport nevet kapott kütyüről. A 42 milliméteres átmérővel rendelkező újdonság előlapját egy 1,2 colos Super AMOLED érintőkijelző uralja, mely 360p felbontású. 

A 20 milliméter széles szíjjal szerelt okosóra mindössze 50 grammot nyom a mérlegen, belsejében pedig egy duplamagos 1 GHz-es processzor, valamint 768 MB RAM, illetve 4 GB flashmemória található. A 300 mAh kapacitású akkumulátor vezeték nélküli módon tölthető, ezenkívül pedig természetesen a pulzusmérő, a GPS-vevő, a Wi-Fi és a Bluetooth sem hiányzik a fedélzetről.

Az 50 méteres mélységig vízálló okosóra megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak: a rozsdamentes vázzal rendelkező készülék előlapját Gorilla Glass 3 üveg borítja. A Tizen operációs rendszerű Samsung Gear Sport az Android 4.4-nél, illetve az iOS 9-nél frissebb szoftverű okostelefonokkal együtt használható. 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése