A touch baros MacBook Próban nem fogunk tudni SSD-t cserélni

Hardver Hírek   |   2016.11.16 - 04:25   |   Írta: Zoltan C   |   4546
16. nov A touch baros MacBook Próban nem fogunk tudni SSD-t cserélni

Miközben a 13 hüvelykes belépő szintű új MacBook Próban cserélhetjük a flash tárhelyet, a Touch Barral ellátott (=drágább) modellben nem.

A MacRumors egy lelkes olvasója szétkapta az új, 15 hüvelykes, touch baros MacBook Próját és megdöbbenve tapasztalta, hogy a méregdrága gép alaplapján nincsen kivágás egy esetleges SSD cseréhez. Később, egy másik olvasó felfedezése alapján, arra a turpisságra is fény derült, hogy a 13 hüvelykes Touch Barral szerelt MacBook Próval is ugyanez a helyzet.

Mivel az említett modellek SSD-je úgy tűnik, végérvényesen van az alaplaphoz forrasztva, ez két dolgot jelent biztosan. Egyrészt, jól meg kell gondolnunk, hogy az Apple által kínált 512 GB-os vagy a 2 TB-os modellt vásároljuk-e, mert később nem fogunk tudni nagyobb tárhelyre váltani. Másrészt pedig, folyamatosan gondolnunk kell adataink archiválására és a biztonsági mentésekre (pl.: Time Machine), mert ha az SSD megadja magát, akkor nagy bajban leszünk.

Egyébként, ezek az első nem cserélhető SSD-vel szerelt MacBook Prók, ezzel követve a 12 hüvelykes MacBook örökségét.

A fotókon feltűnő még az igen nagy, kb. mutatóujj szélességű rések az akkumulátor cellák között. Valószínűleg mindez a jobb levegőáramlást és a súlycsökkentést szolgálja. Továbbá, a ventillátor elhelyezése és összességében az alkatrészek belső elrendezése merőben eltér a nem Touch Bar modellekétől.

Hamarosan várható a "hivatalosabb" megerősítése is a fent felsoroltaknak, elsősorban az iFixit és az OWC csapataitól. Amint tudunk, természetesen azokról is beszámolunk majd.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése