Az iPhone 7 kamerájának titkai

Hardver Hírek   |   2016.09.13 - 15:00   |   Írta: L Ferenc   |   3304
13. szept Az iPhone 7 kamerájának titkai

Végre kiderült, hogy az új iPhone-okban mekkora képszenzor található.

Az elmúlt években hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az aktuális iPhone-okban található hátoldali főkamera általában kisebb méretű képérzékelővel rendelkezett, mint az androidos csúcsmobilokban lévő fénylesők, az pedig ugyebár nyílt titok, hogy minél nagyobb egy ilyen szenzor, annál jobb képminőséget tud biztosítani. Néhány napja hivatalosan is lehullott a lepel a vadonatúj iPhone 7-ről és iPhone 7 Plusról, arra viszont csak most derült fény, hogy az új almás mobilokban pontosan mekkora képszenzorok teljesítenek szolgálatot. 

Nos, mind az iPhone 7-ben, mind pedig az iPhone 7 Plusban 1/3 colos méretű, tehát a vártnál kisebb 12 megapixeles képérzékelő található a főkamerában, és pontosan akkora, mint amekkora az elődmodellekben is volt. Az 1/3 colos lapka egész konkrétan 17,3 négyzetmilliméteres felülettel bír - összehasonlításképp, a 12 megapixeles Samsung Galaxy S7 és S7 edge 24,7 négyzetmilliméteres (1/2,5 col), a 16 megapixeles LG G5 pedig 23,2 négyzetmilliméteres (1/2,6 col) felületű képérzékelővel rendelkezik, ami rendre 42, illetve 34 százalékos többletet jelent a hetes iPhone-okhoz képest. 

Ezenkívül az iPhone 7 Plus kiegészítő hátoldali kamerájának szenzorméretére is fény derült: ez a lapka 1/3,6 colos, a felülete pedig 12 négyzetmilliméteres. Jó hír, hogy idéntől végre a kisebbik új iPhone főkamerája is optikai képstabilizátoros. 

Kapcsolódó cikkek:
Apple Keynote élőben a HasznaltAlmán
iPhone 7 hivatalos megjelenések
iPhone 7 hivatalos árak



Kommentek megjelenítése