15. máj Az Apple Watch néhány egyszerű beállítással akár életet is menthet

Az Apple Watch néhány egyszerű beállítással akár életet is menthet

Apple Tippek és trükkök           2018.05.15 - 11:06           Írta: H.A           2063

Hogyan állítható be az Apple Watch, hogy értesítsen a magas pulzusszámunkról?

Először is érdemes megnéznünk a telefonon lévő Egészség alkalmazásban, hogy mekkora az átlagos pulzusunk. Ehhez mérten beállíthatjuk, hogy mikor szóljon az óra. Az Egészség alkalmazáson belül állítsuk át, hogy az egész évet mutassa és nézzük meg, mekkora volt a nyugalmi pulzusszámunk:

Ez a szám nálam 65-69 közé esik. Az óra akkor értesít minket, ha percenkénti pulzusszámunk (BPM) 10 percig a megadott érték fölött marad, amikor inaktívok vagyunk. Például csak ülünk a székben, de 130 BPM fölé emelkedik a pulzus, az óra jelezni fogja, hogy a normálistól eltérő értéket észlelt. Ez az alap beállítás, ezt általában csak akkor kell átállítani, ha a nyugalmi értékünk még a fentinél is magasabb átlagosan.

Lépjünk be a Watch alkalmazásba, majd pedig görgessünk le a Pulzusszám menüpontig. Azon belül tudjuk beállítani, hogy mikor szóljon az óra. Amennyiben megtörténik a baj, tehát magas pulzusunk lesz inaktív állapotban, érdemes egyeztetni az orvosunkkal, mert akár komoly betegség is lappanghat bennünk.

Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy az Apple Watch pulzusmérése csak tájékoztató jellegű, tehát adott esetben a magasabbnak jelzett érték lehet pontatlan. Egészségügyi körökben ezért kellő óvatosságra intenek, és problémásnak gondolják az ilyen eszközök adta eredményeket az öndiagnózis veszélyei miatt: ha ugyanis valaki szakember helyett az interneten áll neki önmaga keresgélni a mögöttes okokat, akkor ott öt perc alatt még egy szúnyogcsípésből is bőrrákot lehet diagnosztizálni a hozzáértés hiánya miatt.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 
Hozzászólások

Több Apple hír
17. aug

Injustice 2・Tesztlabor

Alkalmazások & Játékok

Vajon hogyan lehet mobilra átültetni egy olyan összetett és komplex verekedős játékot mint az Injustice?

Bővebben

17. aug

Megtiltottad a Google-nek, hogy kövessen? Valószínűleg semmit sem ért.

Tech Hírek

A Google akkor is eltárolja, hogy hol vagy, amikor megtiltod neki

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben