Az Apple Watch néhány egyszerű beállítással akár életet is menthet

Tippek és trükkök   |   2018.05.15 - 11:06   |   Írta: H.A   |   4985
15. máj Az Apple Watch néhány egyszerű beállítással akár életet is menthet

Hogyan állítható be az Apple Watch, hogy értesítsen a magas pulzusszámunkról?

Először is érdemes megnéznünk a telefonon lévő Egészség alkalmazásban, hogy mekkora az átlagos pulzusunk. Ehhez mérten beállíthatjuk, hogy mikor szóljon az óra. Az Egészség alkalmazáson belül állítsuk át, hogy az egész évet mutassa és nézzük meg, mekkora volt a nyugalmi pulzusszámunk:

Ez a szám nálam 65-69 közé esik. Az óra akkor értesít minket, ha percenkénti pulzusszámunk (BPM) 10 percig a megadott érték fölött marad, amikor inaktívok vagyunk. Például csak ülünk a székben, de 130 BPM fölé emelkedik a pulzus, az óra jelezni fogja, hogy a normálistól eltérő értéket észlelt. Ez az alap beállítás, ezt általában csak akkor kell átállítani, ha a nyugalmi értékünk még a fentinél is magasabb átlagosan.

Lépjünk be a Watch alkalmazásba, majd pedig görgessünk le a Pulzusszám menüpontig. Azon belül tudjuk beállítani, hogy mikor szóljon az óra. Amennyiben megtörténik a baj, tehát magas pulzusunk lesz inaktív állapotban, érdemes egyeztetni az orvosunkkal, mert akár komoly betegség is lappanghat bennünk.

Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy az Apple Watch pulzusmérése csak tájékoztató jellegű, tehát adott esetben a magasabbnak jelzett érték lehet pontatlan. Egészségügyi körökben ezért kellő óvatosságra intenek, és problémásnak gondolják az ilyen eszközök adta eredményeket az öndiagnózis veszélyei miatt: ha ugyanis valaki szakember helyett az interneten áll neki önmaga keresgélni a mögöttes okokat, akkor ott öt perc alatt még egy szúnyogcsípésből is bőrrákot lehet diagnosztizálni a hozzáértés hiánya miatt.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése