Mindenki nyugodjon meg: az Apple már hivatalosan is árusíthatja az iPhone X-et!

Tippek és trükkök   |   2017.10.06 - 19:13   |   Írta: N Marcell   |   7530
06. okt Mindenki nyugodjon meg: az Apple már hivatalosan is árusíthatja az iPhone X-et!

Már a kormányszervek sem kotnyeleskedhetnek bele a telefon eladásaiba.

Bár az Apple már szeptemberben beharangozta a nemsokára megérkező iPhone X csúcskészülékét, meglepő módon eddig nem lett volna jogosultsága eladni azt. Szerencsére a Federal Communications Commission (Szövetségi Távközlési Bizottság) a napokban jóváhagyta a telefont, így jogilag is teljesen tiszta biznisz lesz a forgalmazás. 

Bár a legtöbbeknek gondolom nem tűnt fel, de az Apple eddig kénytelen volt a saját oldalán is feltüntetni a nyilatkozatot, mely szerint egyelőre nincs engedélye árúsítani a X-et, és a hivatalos megerősítésre vár. 

“Az iPhone X egyelőre nem rendelkezik az FCC által megkövetelt engedélyekkel. Az eszközt addig nem lehet el- és bérbe adni, amíg a hivatalos hozzájárulást meg nem kapja.”

Az emberek általában úgy gondolják, hogy az Apple-höz hasonló, technológiával foglalkozó cégek nemes egyszerűséggel legyártják, majd forgalmazni kezdik a termékeiket az egész bolygó területén. Ez azonban távol áll az igazságtól: például az USÁ-ban is kénytelenek az FCC elé járulni és engedélyeztetni az eszközeiket. Ezzel a procedúrával a hibásan működő, illetve a túl sok rádióhullámot kibocsájtó készülékek forgalomba kerülését akadályozzák meg. 

Mostantól fogva az Apple nyugodtan eltávolíthatja a fent említett figyelmeztetést az oldaláról, illetve árúsíthatja a telefonját. Az iPhone X előrendések október 27-én, a bolti eladások november 3-án kezdődnek.

Forrás: RedmondPie

Kapcsolódó cikkek: 

iPhone X ÁRAK és VÁSÁRLÁS

MentésMentés


Kommentek megjelenítése