Ezeket az alkalmazásokat hozza iOS-re az Adobe

Apple Hírek   |   2018.10.17 - 11:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   1569
17. okt Ezeket az alkalmazásokat hozza iOS-re az Adobe

Igazi szoftvercsomaggal készül az Adobe a szerkesztők és művészek számára.

Nemrég az Adobe az egyik saját rendezbvényén mutatta meg, hogy milyen finomságokkal készül az iOS felhasználóknak a jövő évre. Mint már tudjuk – és nagyon várjuk is -, érkezik a teljes Photoshop CC, de jön egy AR fejlesztő, egy rajzoló és egy videóvágó alkalmazás is. Lássuk a részleteket:

A Photoshop iOS-es változatában az ígértek alapján mindenre képesek leszünk, amire az asztali verzióban, de a kezelést igyekeztek úgy átformálni, hogy az a legkényelmesebb legyen a mobileszközökön. A PSD fájloknak a jól megszokott eszközökkel eshetünk neki, a rétegeket pedig egy, a hagyományos verzióéhoz hasonló panelban kezelhetjük. A várva várt szoftver először iPadre érkezik majd 2019-ben, és biztosítják, hogy az asztali változatban megkezdett projekten gond nélkül dolgozhatunk majd tovább akár utazás közben az almás táblagépünkön.

Újoncként érkezik a Project Aero, az Adobe AR élmények szerkesztésére hivatott új eszköze. A szintén tervezőknek és művészeknek készített szoftverrel egyszerűen hozhatjuk össze a virtuális teret a valósággal, hogy kiváló mobilos élményeket készíthessünk mások számára. Akár a Photoshopban készült grafika rétegei között is elsétálgathatunk az iPadünkkel, de a színpadon egy Adidas boltot is felépítettek az Aeróban.

Szintén az iPadre érkezik elsőként a Project Gemini, amely a rajzolás szerelmeseinek nyújt segítséget az almás tableten. A Photoshoppal is összekapcsolt alkalmazásban az Adobe szerint gyorsabbá és egyszerűbbé válik az alkotás az Apple érintőceruzájával.

Az amerikai cég nem csak a képszerkesztő és képalkotó művészeknek, hanem a videósoknak is kedveskedik valamivel. Az érkező Premiere Rush CC a vloggereknek, és azoknak a szerkesztőknek lesz hasznos, akik gyorsan szeretnének videós tartalmat gyártani a webre. A leegyszerűsített kezelőfelületnek hála egyszerűen vághatjuk és színezhetjük a videókat, állíthatunk a hangon és adhatunk grafikákat a filmhez. A vezető közösségi médiákra való feltöltést akár a programon belül is megoldhatjuk, így pillanatok alatt kerülhet fel a kész anyag a YouTube-ra vagy az Instagramra. A Premiere Rush CC a nevéből adódóan valamelyest a Premiere Pro tudását örökölte, de a népszerű After Effects-ből is ragadt néhány dolog a mobilos videószerkesztőre. A legjobb pedig, hogy a Rush használatához csak egy iPadre lesz szükség, így bárhol, bármikor összevághatjuk a videót, amit egyből dobhatunk is fel a webre a követőknek.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése