Összeomlik és újraindul az iPhone-od? Itt a megoldás!

Apple Hírek   |   2017.12.02 - 10:01   |   Írta: N Marcell   |   36252
02. dec Összeomlik és újraindul az iPhone-od? Itt a megoldás!

A helyi értesítések komolyan meg tudják fagyasztani az ember telefonját.

Update#2:

2018:09.01. Megkezdődött az iPhone 8 készülékek csereprogramja!

A hibás készülékek lefagynak, váratlanul újraindulnak vagy éppen a képernyőjük válik kezelhetetlenné. 

Update#1:

Kijött az iOS 11.2, ami megoldja a gondot! Az Apple azt tanácsolja, hogy előbb érdemes kikapcsolni az összes alkalmazás értesítéseit, majd letölteni és telepíteni a frissítést, végül visszakapcsolni az értesítéseket. Ezek után mindennek vissza kellene állnia a megszokott kerékvágásba. Ha ez sem oldja meg a problémát, vegyétek fel a kapcsolatot az Apple Támogatással. 

Ha van olyan alkalmazás telepítve az iPhone-otokon, ami lokális értesítéseket küld (ezt nemsokára elmagyarázzuk bővebben), akkor nagy rá az esély, hogy a ti eszközötök is összeomlik. Rengetegen vannak, akik este még használták a tökéletesen funkcionáló telefont, erre reggel ezzel a nem túl kellemes meglepetéssel indították a napot. 

Mi az a lokális értesítés? 

Az értesítések egy típusa, mely abban különbözik a távoli értesítésektől, hogy nem egy internetes szolgáltatás küli őket, hanem lokálisan, a telefonon “generálódnak”. Az app először összeállítja az értesítés részleteit, majd elküldi az operációs rendszernek, ami a kritériumoknak megfelelően megjeleníti azt. Gyakori felhasználásuk: a letöltött app szól, hogy etesd meg a játékbéli kisállatodat, vagy emlékeztet, hogy éppen meditálnod kellene. 

Ez csak az App Store-ból letöltött alkalmazásokra vonatkozik? Mi a helyzet a beépített appokkal (pl. óra)?

Úgy tűnik, csak a letöltött alkalmazások értesítései okoznak problémát. Az összes bejelentés külsős programra vonatkozott eddig. 

És a legfontosabb: hogyan javíthatom meg a telefonomat? 

  1. Kapcsold ki minden olyan alkalmazás értesítéseit, mely lokálisan küldi őket (Hátrány: nem fogsz értesülni az esetleges appon belüli történésekről)
  2. Állítsd vissza a telefonodon a dátumot egy 2017 december 2-a előtti időpontra (Hátrány: lemaradhatsz a Naptárban bejelölt eseményekről, az iMessage hibásan működhet, ráadásul néhány játék is megbolondulhat)

Őszintén szólva a felsorolt hátrányok mind-mind eltörpülnek az elromlott telefon által okozott nehézségek mellett. Reméljük mindenki képes lesz megoldani a problémát, és egy működő iPhone-nal kezdeni a napot. Írjátok meg kommentben, nektek hogyan viselkedett a telefon!

 

 

Forrás: AppleRider/iMore

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése