Tovább terjed az Apple Pay

Apple Hírek   |   2017.10.24 - 18:42   |   Írta: N Marcell   |   6499
24. okt Tovább terjed az Apple Pay

Egyre szélesebb rétegek számára elérhető a szolgáltatás.

Ahogy az korábban sejthető volt, az Apple Pay szolgáltatás kiterjedtsége folyamatosan növekszik: tegnap óta már Finnországban, Svédországban, Dániában és az Egyesült Arab Emirátusokban is használható. 

Azok, akik bankja részt vesz a programban, már hozzá is adhatják a hitel/bankkártyaikat a rendszerhez a Wallet opció alatt. Ott, ahol elfogadják az NFC-n keresztül történő, vezetéknélküli tranzakciók használatát, már kezdődhet is a jól ismert telefonnal mutogatós fizetés. Az Apple Pay természetesen alkalmazásokon belül, valamint néhány weboldalon keresztül is működik. 

Bár Svédországban, Dániában és Finnországban egyelőre csak két-két bank támogatja a szolgáltatást, nemsokára egy harmadik is csatlakozik hozzájuk. Az Emirátusokban valamivel elterjedtebb: hat bank is lehetővé teszi a használatát.

Ezekkel az országokkal együtt az Apple Pay már 20 ország piacain használható. Az Apple valószínűleg nemsokára elérhetővé teszi Hollandiában, Lengyelországban, Norvégiában és Németországban is; feltéve, ha hihetünk azoknak a szemfüleseknek, akik erre utaló jelet találtak az Apple oldalán. Hivatalos megerősítés még nem érkezett. 

Az Apple Pay a támogatott helyeken használható az összes iPhone modellen a 6-tól fölfelé, valamint az összes Apple Watch-on. Néhány iPad és Mac készülék is megfelel a célra, a teljes listát itt találjátok

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése