Phil Schiller bejelentette az Apple App Accelerator hivatalos megnyitóját

Apple Hírek   |   2017.04.02 - 19:14   |   Írta: Máté Gergő   |   1744
02. ápr Phil Schiller bejelentette az Apple App Accelerator hivatalos megnyitóját

Az indiai Bengaluru lesz az Apple iOS alkalmazások fejlesztésének fő központja.

Az Apple’s iOS App Design and Development Accelerator célja, hogy ingyenes tanácsadást, inspirációt és one-on-one applikáció kiértékelést adjon a helyi fejlesztőknek. A vállalat 2016 májusában tett ígéretet a központ megnyitására, illetve ezután arra is magyarázatot adtak, hogy miért esett erre a helyszínre a választásuk.

Az Apple elmondta, hogy Bengaluru volt az indiai startup otthona és iOS fejlesztők tízezrei élnek ebben a városban. Tim Cook Indiát az "új Kínának" nevezte, ami jelentős növekedési potenciállal kecsegtet a vállalat számára.

"India az otthona a legtöbb aktív és vállalkozó szellemű iOS fejlesztő közösségnek a világon" - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. "Az új létesítmény megnyitásával Bengaluruban hozzáférést biztosítunk a fejlesztők számára az olyan eszközökhöz, amelyek segítik az innovatív applikációk fejlesztését a vásárlók számára világszerte".

Bár elsősorban az iOS fejlesztések számára hozták létre a központot, a vállalat szerint mind a négy platformmal kapcsolatos igényeket lefedi.

"Az új App Accelerator egyedülálló inspirációt fog biztosítani az Apple platformokban rejlő legújabb lehetőségek megtanulásához, közvetlenül az Apple szakértőktől az indiai Bengaluruban. Megmutatják nektek, hogy hogyan használhatjátok az iOS, watchOS, tvOS és macOS előnyeit - tehát a leginnovatívabb applikációkat készíthetitek el".

Az almás vállalat számára jelentős időbe telt a központ átadása. A 40 000 négyzetláb (3716,122m²) területű irodát tavaly nyár óta kibérelték, de a hivatalos megnyitásra csak most került sor, egy párhetes megelőző üzemeltetési folyamat után.

Forrás: AppleRider.com

Kapcsolódó cikk:
Az Apple nem hajlandó hátsó bejáratot biztosítani az FBI-nak
Újabb szuper Apple reklámok érkeztek! [videó]
Az iPhone 8-nak a külsejével kellene hódítania



Kommentek megjelenítése