19. márc Hírhedt jailbreakes fogja segíteni az Apple-t

Hírhedt jailbreakes fogja segíteni az Apple-t

Apple hírek           2017.03.19 - 02:03           Írta: Zoltan C           2669

Rablóból pandúr.

A világ egyik legnagyobb iPhone jailbreak mestere úgy döntött, elfogadja az Apple ajánlatát és segít biztonságosabbá tenné az iOS-t. Jonathan Zdziarski, aki éveken át aktív tagja volt az iPhone jailbreak közösségnek, az Apple Security Engineering and Architecture mérnök csapatát fogja erősíteni. Igazi, mély részletek nem láttak még napvilágot, hogy mit is fog csinálni Zdziarski az Apple-nél. Egy blogposztjában ennyit árult el: az adatvédelmet fogja segíteni.

„Örömmel jelenthetem be, elfogadtam az Apple ajánlatát és hihetetlen izgalommal tölt el, hogy hozzám hasonló emberekkel dolgozhatok, akiknek szintén az egyén biztonsága és a magánélet védelme a szenvedélyük.

Ezt a döntést a lelkiismeretem segített meghozni az évek során. A privát élet szent. Digitális létezésünk olyan sok mindent elárul rólunk ‒ érdeklődési köreinket, legmélyebb gondolatainkat és még azt is, hogy kit szeretünk. Alig várom, hogy egy olyan kivételes csapat tagja lehessek, akik ugyanúgy elkötelezettek mindezek megvédésében.”

Zdziarski NerveGas nicknéven volt ismert az iOS hacker közösségben. Szakértőként vett részt az Apple és az FBI harcában a San Bernardino-i terroristák iPhone 5c-jének vizsgálatában. Tweetjei hasznos információkkal szolgáltak különböző kiberbizontosági kérdésekben, viszont most, hogy kvázi jó útra tért, Twitter fiókja deaktiválva lett.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk:
Az Apple nem hajlandó hátsó bejáratot biztosítani az FBI-nak
220 ezer iCloud fiókot törtek fel egy jailbreak tweaknek köszönhetően
Beintett az Apple Európa legnagyobb hacker konferenciájának


Hozzászólások

Több Apple hír
20. okt

Jön az iPhone X, de első körben sajnos csak nagyon kevés

Almás pletykák

Az Apple-nek még mindig kisebb-nagyobb gyártási gondjai vannak az új csúcsmobil kapcsán.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben