Megjelent a nagy Apple könyv

Apple Hírek   |   2016.11.16 - 00:30   |   Írta: Pausch Rita   |   5296
16. nov Megjelent a nagy Apple könyv

Designed by Apple in California – 20 év, 450 fotó, egyetlen szó sem, 200 illetve 300 dollár.

Nagyjából az előző mondattal lehetne összefoglalni azt a keménykötésű kiadványt, amit az Apple piacra dobott. A „Designed by Apple in California” mondatot minden készüléken megtalálhatjuk. Feltehetően pontosan ez az oka annak is, hogy a láthatóan gyönyörű kiadású album is ezt a címet viseli.

A kiadvány az Alma elmúlt 20 év formatervezését ünnepli és persze Steve Jobs emlékének ajánlották. 450, a termékekről, az ezekhez felhasznált anyagokról és gyártási metódusokról készített képpel vezetik végig az olvasót az Apple történelmén. A fényképeket Andrew Zuckerman készítette.

A könyv két méretben megvásárolható az online Apple Store-ból november 16-tól Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Japánban, Koreában, Tajvanon, az Egyesült Királyságban és az USA-ban, valamint bizonyos Apple üzletekben is. A nagyobb album 33 x 41 cm 299 dolláros áron, a kisebb pedig 26 x 32 cm-es 199 dollárért kapható.  

Azért egy picit túloztam azzal, hogy egyetlen szó sincs benne, ugyanis Jony Ive előszavával látták el:

„Míg ez egy dizájn könyv, mégsem a tervező csapatról szól, a kreatív munkáról vagy a termék alakulásáról. Ez egy objektív újraalkotása a munkánknak, ami ironikus, de bemutatja azt is, kik vagyunk. Megmutatja, hogyan dolgozunk, az értékeinket, a megszállottságunkat és a céljainkat. Mindig is azt reméltük, hogy inkább az alapján határoznak meg minket, amit alkotunk, ahelyett, amit mondunk.

Igyekszünk, változó sikerrel, olyan tárgyakat létrehozni, amelyek letisztultnak tűnnek. Tárgyakat, amik egyszerűek, koherensek és teljesen egyértelmű, hogy nem lehetett volna őket másképp megalkotni.”

Bár nem úgy tűnik, hogy a magyar Apple Store-ban kapható lesz az album, és ugye egyelőre almás márkaüzlettel sem büszkélkedhetünk, ahol megvásárolható lenne, azért komoly Apple rajongóknak nagyon szép karácsonyi ajándéknak tűnik.

Forrás: Apple

 


Kommentek megjelenítése