Apple: a bíróság utasítsa vissza a Samsung fellebbezését

Apple Hírek   |   2016.02.05 - 12:18   |   Írta: UsedApple G.M   |   2040
05. feb Apple: a bíróság utasítsa vissza a Samsung fellebbezését

Újabb fordulat a jogi háborúban.

Nem szeretnék folytatni

Decemberben megírtuk, hogy az Apple 548 millió dolláros kártérítést kapott a Samsung-tól. Ezután a Samsung fellebbezett a Supreme Court-nál (legfelsőbb bíróság). Február negyedikén az almás vállalat szintén a bírósághoz fordult, és arra kérték a hivatalt, hogy utasítsák vissza a Samsung kérését, mely "nem érdemel felülvizsgálatot", mivel csak az eljárás indokolatlan meghosszabbítását eredményezné.

A dél-koreai vállalat szerint az ügyészségnek nem volt megfelelő ismerete a szabadalmi kérdéssel kapcsolatban, mert egyszerűen nem kaptak elég magyarázatot. A Samsung azt is állította, hogy a bírósági döntés tovább erősíti a "szabadalmi trollkodást" (itt főként az Apple-re utaltak). 

Felesleges vita?

Az Apple álláspontja szerint a Samsung-nak megvolt a megfelelő mennyiségű ideje a bíróságon és egyáltalán nem indokolt, hogy további elhúzódó pereskedéssel folytassák az eljárást. Más vállalatok (a Facebook, a Google és még sokan...) viszont arra kérték a bíróságot, hogy vizsgálják felül a Samsung esetét és ne hozzanak az Apple számára ilyen kedvező ítéletet. A Samsung-nak a dizájnnal kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt közel 400 millió dollárt kellett kifizetnie, ez az ítélet pedig kihatással lehet a jövőbeli ügyekre is.

Talán újrakezdődhet

Tavaly a dél-koreai vállalatnak ki kellett fizetnie az 548 millió dollárt, de amennyiben a Supreme Court olyan döntést hoz, mely a Samsung-nak kedvez, elképzelhető, hogy az Apple-nek vissza kell fizetnie az összeget. A Samsung kérelme a bíróság felé egy utolsó kétségbeesett kísérlet arra, hogy megváltoztassák az ítéletet. Ha a hivatal ezt elutasítja, akkor egyrészt nem kaphatják vissza a pénzüket, másrészt a végre sikerül pontot tenni a 2012 óta tartó pereskedésnek.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése