Egy felmérés szerint a MacBook-ok a legjobb laptopok

Apple Hírek   |   2015.12.05 - 13:05   |   Írta: Zoltan C   |   2392
05. dec Egy felmérés szerint a MacBook-ok a legjobb laptopok

58 ezer ember részévelével készített felmérést a Consumer Reportsez alapján pedig a MacBook-ok lettek a legmegbízhatóbb és legnagyobb elégedettségi indexet produkáló laptopok. A felmérésben résztvevők 2010 és 2015 vásároltak laptopot.

A válaszadók 20% tapasztalt valamilyen meghibásodást a vásárlást követő első három évben, viszont az Apple gépei alig-alig kerültek bele ebbe a nem túl veretes társáságba. Szemben a Windowst futtató Acer, Lenovo, Samsung gépekkel. A MacBook Air csupán egy 7 százalékos meghibásodási rátát produkált, a MacBook Pro pedig 9% körülit. Külön érdekes, hogy általagosan az Apple júzerek 23 órát használták gépüket egy héten, míg a Windows alapú gépet vásárlók 20-at. Nagyobb üzemidő, kevesebb meghibásodás?! Elgondolkodtató...

A legmegbízhatóbb Windows gépek ezek lettek sorrendben: Gateway NV Series (13%-os meghibásodási ráta 3 év után), LT (14%), Samsung ATIV Book (14%), Lenovo ThinkPad (15%), Dell XPS vonal (15%). A HP prémiumnak számító ENVY vonala 20%-ot hozott, az abszolút legalja pedig a Lenovo Y Series lett a maga 23 százalékával.

Nem meglepő módon a felmérés azt is bebizonyította, hogy ha egy MacBook meghibásodik, akkor jóval drágább megjavíttatni, mint versenytársait.

Vásárlói elégdettség terén is egyértelmű az almás fölény: a MacBook tulajok 71%-ka volt "teljesen elégedett a rendszer megbízhatóságával", ezzel szemben a Windows alapú gépek használóinál ez csak 38%.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése