Ki szállítja az új iPhone-ok 5G modemeit?

Almás Pletykák   |   2018.07.02 - 20:40   |   Írta: Máté Gergő   |   1982
02. júl Ki szállítja az új iPhone-ok 5G modemeit?

Az Apple és a Qualcomm szabadalmi vitákba keveredett, így egy másik vállalat komoly piaci részesedést szerezhet az iPhone 5G modemek beszállítójaként.

A legfrissebb pletykák szerint az almás vállalat a MediaTek által készített modemekre is számít a jövő iPhone készülékeihez. Különböző szabadalmi viták miatt az Apple elfordult a Qualcommtól és az Intel megoldásait részesítette előnyben, főként azért, hogy a Qualcomm iPhone készülékek modemeinek gyártásában szerzett piaci részesedését csökkentse. Azonban a pletykák szerint az Apple szeretné a MediaTeket a második legnagyobb beszállítójává tenni.

A Digitimes szerint az Apple készen áll arra, hogy megállapodást kössön a MediaTek vezetőivel. A 2018-as iPhone-ok modemeinek 70 százalékát készíti az Intel és csak a kisebbik rész jutott a Qualcommnak. A MediaTek úgy tűnik készen áll az iPhone modemek készítésére: 2019-ben képesek lesznek 5G modemeket gyártani és ezzel bebiztosíthatják helyüket az 5G iPhone modemek beszállítóiként. Viszont nem árt azzal is számolni, hogy az almás vállalat általában igen elővigyázatos az új szabványok elfogadásában, így nem biztos, hogy a 2019-es iPhone készülékek támogatni fogják az 5G-t. A telefonszolgáltatók viszont 2019 elejétől biztosan megkezdik az 5G szolgáltatást és kétség sem fér hozzá, hogy lesznek olyan Android rendszerű készülékek, amelyek szinte azonnal ki fogják használni az 5G hálózat gyorsaságát. Néhány elemző szerint az Apple csak 2020-ban fog olyan iPhone okostelefonokat kiadni, amelyek támogatják az 5G hálózatot.

Ugyancsak jelentős szerephez juthat a MediaTek a HomePodok alkatrészeinek beszállításában. A vállalat WiFi chipeket készíthet a jövőben az almás okoshangszórókhoz. Jellemző az Apple stratégiájára, hogy az új beszállítókat elsőként a kevésbé központi termékek alkatrészeinek készítésével bízza meg, mielőtt a legújabb iPhone készülékek gyártásába is bevonná őket.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése