40 megapixel lett, maradhat?

Almás Pletykák   |   2018.03.26 - 09:06   |   Írta: L Ferenc   |   7599
26. márc 40 megapixel lett, maradhat?

A Huawei új csúcsmobiljában egy igen komoly felbontású főkamera landol.

A 12 megapixeles felbontású Apple iPhone X és a hasonló felbontású Samsung Galaxy S9 láttán joggal gondolhattuk, hogy immár végérvényesen vége a megapixel-háborúnak. A 20 megapixeles, illetve ennél is nagyobb felbontású csúcsmobilok az utóbbi időkben szépen lassan kikoptak a piacról, most azonban érkezik egy brutális új kamerás mobil, melynek felbontása 20 megapixelnek konkrétan a kétszerese lesz.

A Huawei által hamarosan leleplezendő P20 Pro okostelefon hátoldalán nem egy, nem kettő, hanem kapásból három kameramodul található. Ezek közül a fő egység nem kevesebb mint 40 megapixeles felbontással bír. A mellette található szenzor 8 megapixeles felbontású, és segítségével 3x-os optikai zoom, illetve 5x-ös hibrid nagyítás érhető el. 

A harmadik kamera "lelke" egy 20 megapixeles képérzékelő, mely fekete-fehérben lát, és egyrészt javítja a képminőséget, másrészt pedig segít a háttér elmosásában. A lézeres autofókusz mellett említést érdemel még a 960 fps sebességű, illetve 720p felbontású szupergyors videófelvevő, melyhez hasonlóval a Galaxy S9 is rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése