A következő iPhone-ban már a hatsó kamera is 3D-s lehet

Almás Pletykák   |   2017.11.15 - 23:32   |   Írta: N Marcell   |   4097
15. nov A következő iPhone-ban már a hatsó kamera is 3D-s lehet

Alig csengett le a X-es roham, már érkeznek a pletykák a következő telefonról.

A Bloomberg írása szerint az Apple egy új 3D-s szenzort tervez, melyet a jövőre érkező iPhone hátsó kamerájában helyeznének majd el. Ez azonban eltérően működne, mint a FaceID-t üzemeltető TrueDepth rendszer, sőt, elméletben teljesen más technológia kerülne bele. A feltételezések szerint egy időn alapuló megoldást használnának fel a mérnökök a kamera konstrukciójának alapjaként: a szenzor megmérné, mennyi időbe telik, mire a kibocsájtott sugár visszaverődik az adott objektumokról. A 30,000 pontot kibocsájtó, majd azok alapján térbeli “rajzot” készítő TrueDepth rendszer megmaradna a telefon arcának ékességeként, az új módszert csak a hátsó kamerák működésébe vezetik majd be - állítja a titokzatos forrás. A fentieket támasztotta alá Ming-Chi Kuo is (az Apple-témájú szivárogtatók koronázatlan királya); figyelmeztetett minket, hogy nem érdemes világmegváltó újításokat várni a 2018-as iPhone  hátsó kamerájától, ráadásul hozzátette, hogy a TrueDepth rendszer kizárólagos használatát a továbbiakban is az első kamera fogja élvezni. 

- A TrueDepth kamerarendszer

Érdekes módon arról egyiküknél sem esett szó, hogy az Apple megtartja-e a dupla lencsés kamerát - ha egy egyszerű szenzor képes lenne jobban elvégezni a nagyobb helyet foglaló optika munkáját, akkor nem lenne értelme megtartani a régi rendszert. Mondjuk a helyzet árnyaltabb ennél: a hátul figyelő lencsék nem csak a térérzékelésben játszanak fontos szerepet, hanem lehetővé teszik az optikai zoomot, valamint a két helyről érkező fény a jobb minőségű képek elkészítését teszik lehetővé.

Valószínűleg a VR/AR fejlesztéséhez járulna hozzá a projekt. Már az iPhone 8 Plus és az iPhone X is hatalmas előrelépést tett az ügy érdekében, mivel sokkal pontosabban tudták kezelni a beágyazott valóságot (a dupla lencséből érkező képek térbeli összevetésével). Ha azonban megjelenne az új kamera, egy egészen új dimenziót jelenthetne a technológia számára: a telefon sokkal pontosabban érzékelné a saját helyzetét, valamint a körülötte felbukkanó akadályokat. Mint  az köztudott, Tim Cook is a szívén viseli az AR sorsát - nem lepődnénk meg, ha az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektetne a témára.

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:

iPhone X VÁSÁRLÁS a HasználtAlmán!

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése