Az Apple teljesen újragondolja a Mac Prót

Almás Pletykák   |   2017.04.04 - 20:00   |   Írta: N Marcell   |   2633
04. ápr Az Apple teljesen újragondolja a Mac Prót

2017 után érkezik majd az új termék, párban egy Apple „Pro” kijelzővel.

A várakozásnak vége: Phil Schiller elárulta a Buzzfeed News-nak adott interjújában, hogy a cég teljesen átszabja a Mac Prót. Ha mindez nem lenne elég a professzionális szintű felhasználóknak, egy különleges, Apple márkajelzésű kijelző is a tervezőasztalon van, ami a géptől különválasztva fog piacra kerülni. Schiller szerint az eszközök kinézetéért felelős csapat elé állított legnagyobb kihívás az volt, hogy ne essenek bele a 2013-ban kiadott eszköz hibájába:

„Utoljára kissé sarokba szorítottuk magunkat. Valami igazán merészet akartunk alkotni, viszont arra nem számítottunk, hogy a jövőben kellemetlenségeket okozhat majd a kerek kialakítás.”

A megjelenési dátumról pontosan nem esett szó, az viszont biztos, hogy idén már nem kapjuk kézhez a gépeket.

Bár még szinte semmit sem tudunk az új Próról, egy biztos: az Apple nem tervezi magára hagyni a Mac-et és a macOS-t. Azokra is gondolnak, akik mostanában szeretnék beszerezni a 2013-as modellt, ugyanis nemsokára minimálisan erősebb hardverrel lesz kapható mindkét árkategóriás számítógép: az 1 100 000 forintos modell immár hatmagos Intel Xeon processzorral és dupla AMD FirePro D500-as grafikus kártyával (ráadásul 16 GB RAM-mal), az 1 470 000 forintos pedig 8 magos Xeon chippel és szintén dupla AMD FirePro D700-as grafikus processzorral.

Forrás: The Verge 

Kapcsolódó cikkek: 
Áprilisban jön a vadonatúj iPad Pro
Áprilisban indul is az A11 chip gyártása
Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét


Kommentek megjelenítése