Vadonatúj Home gomb az iPhone 7-ben

Almás Pletykák   |   2016.06.15 - 13:27   |   Írta: L Ferenc   |   9814
15. jún Vadonatúj Home gomb az iPhone 7-ben

A következő almás mobil kijelző alatti gombja teljesen meg fog újulni.

Az elmúlt időkben megannyi pletykát lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a várhatóan ősszel debütáló iPhone 7 testvérpár, és a most felröppent legfrissebb pletyka is ezzel kapcsolatos. Az iPhone-ok egyik legrégibb alkatrésze és egyben védjegye a kijelző alatt elhelyezett kör alakú nyomógomb, melyben egy ideje már ujjlenyomat-szenzor is található. A jó öreg Home gombot az elmúlt években egyesek már többször is temették, azonban az Apple mindeddig nem távolította el azt a készülékeiről, és a jelek szerint a közeljövőben sem készül hasonló lépésre. 

Jól értesült források szerint a hamarosan érkező iPhone 7 okostelefonokban már nem lehet majd fizikailag lenyomni a köralakú gombot, melynek szerepét egy kapacitív érintőgomb veszi át. Az ujjlenyomat-szenzor természetesen marad a gombban és a virtuális lenyomást haptikus visszacsatolás tudatosítja majd a felhasználóban. A kapacitív érintőgombra rátapintva és nyomva tartva állítólag a Siri indul majd el, a dupla tapintás pedig az alkalmazásváltót fogja előhozni. 

Az Apple állítólag azért cseréli le a Home gombot, mert a jelenleg használatos nyomógomb megbízhatósága elmarad a várakozásoktól. Az Apple által használni kívánt, csillogó körgyűrű nélküli kapacitív Home gombhoz hasonló található egyébként a HTC vadonatúj csúcsmobiljában, a HTC 10-ben is, csak ott éppen nem köralakú, hanem szélesre nyújtott formában.

Kapcsolódó cikkek:
Az iOS 10 egyik eddig titkolt újdonsága
WWDC 2016 élő közvetítés a HasználtAlmán
A HTC 10 a világ legjobb kamerás mobilja



Kommentek megjelenítése