Önvezető autóhoz szerzett M.I. szakértőt az Apple?

Almás Pletykák   |   2015.10.25 - 17:19   |   Írta: Máté Gergő   |   1793
25. okt Önvezető autóhoz szerzett M.I. szakértőt az Apple?

Az Nvidia munkatársa, Jonathan Cohen már az almás vállalatot erősíti.

Az Apple komolyan veszi az autóipart

Jó példa erre, hogy egyre nő azoknak a szakértőknek a tábora, akiket az Apple más cégektől szerzett meg az Auto projekthez. Az Nvidia főként a videokártyáiról híres, de régóta jelen vannak az önvezető autók területén is. 

Cohen feltüntette a változást a LinkedIn oldalán.

Új technológia

Az úgynevezett "Deep learning", melyről a Re/code számolt be a Mesterséges Intelligencia egy speciális ága, melynek során a számítógép képessé válik vizuális minták feldolgozására. Az Nvidia ezt a technológiát az autóiparban használta fel: a vállalat a grafikus chipeket (GPU-kat) az autógyárak számára készítette, amelyek a kamerákkal és a radarokkal összekötve egy önvezető autó gerincét alkotják.

Vélemények

Tim Cook nemrég arról adott interjút, hogy az autóipar hatalmas változások előtt áll. Ebből persze az Apple sem szeretne kimaradni.

Chris Nicholson, a deep learning technológiával foglalkozó Skymind nevű startup alapítója szerint az Apple óriási lépést tett Cohen szerződtetésével.

"Az Nvidia GPU-it az önvezető rendszerekhez lehet felhasználni, így a célok teljesen tiszták" - mondta Nicholson.

Az Apple jelenleg is használja a deep learning technológiát a Siri térkép és hangfelismerő moduljaiban. Cohen új LinkedIn bejegyzése viszont keveset árul el: "Szoftvereket készítek" - írja.

Végül egy kis bemutató (a Consumer Electronics Show rendezvényen) arról, hogy az Nvidia hogyan hasznosította a technológiát az önvezető autókban:

Forrás: recode.net


Kommentek megjelenítése