17. máj Konkurencia érkezik Sirinek

Konkurencia érkezik Sirinek

Alkalmazások & Játékok           2017.05.17 - 23:20           Írta: Pausch Rita           1833

A Google Asszisztens kész felvenni a harcot az almás asszisztenssel, méghozzá idegen pályán.

A ma lezajlott Google I/O keynote-on többek között bejelentették, hogy a megújult Google Asszisztensre rátehetik mohó kis mancsaikat az érdeklődő iPhone tulajdonosok is, mert letölthetővé válik iOS-re.

Ugyanakkor a móka azért nem lesz azonos egy droidos felhasználó élményével, az asszisztens iOS-en ugyanis korlátozott keretek között működik csak.

A keresőóriás tavaly jelentette be a róla elnevezett Asszisztenst. Mindenre képes, amit a rajongók a Google Now-ban szerettek, csak mindezt még megfejelték egy barátságosabb, beszédesebb „személyiséggel” és persze új funkciókkal. Ez lenne a Google válasza az Amazon Alexára.

A Google Asszisztens képes asztalfoglalásokra, ételrendelésre, összeállítani bevásárlólistát, különféle hasznos információkkal szolgálni, kérdéseket megválaszolni és különféle közeli helyeket megtalálni. Természetesen tudja irányítani az otthoni okoseszközöket, vagy akár egy okosotthont működtetni.

Az Android 7.0-nak már egyébként alapvető része, a Google Home Speakerrel is használható, sőt ahogy azt már feljebb említettem, immár iPhone készülékekre is letölthető. Egyelőre mondjuk csak az Amerikai Egyesült Államokban, de a Google ígérete szerint hamarosan kiterjesztik további piacokra is.

Az Asszisztens ugyanúgy hangvezérelhető, mint Siri, de gépeléssel is lehet vele kommunikálni, ha úgy adja a helyzet. Azonban köszönhetően az Apple korlátozásának, kizárták a mélyebb integráció lehetőségét. Úgyhogy iPhone-on nem tud majd mindent, amit Androidon igen.

Például nem használható majd figyelmeztetések, vagy ébresztő beállítására, nem lehet vele emlékeztetőket írni, mivel azokkal a gyári iOS alkalmazásokkal nem tud kommunikálni. Viszont segíthet információk megszerzésében, kereshet jófajta éttermet a közelünkben, vagy akár a dal megtalálásában, ami nem megy ki a fülünkből. Egy kicsit még akár Sirinél is hasznosabb lehet.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy hamarosan elérhető lesz francia, német, portugál és japán nyelveken, év végére pedig olaszul és koreaiul is. Érkezik Android TV-re és Android Autóra is. Magyar felhasználókhoz? Hát, az még a jövő zenéje.

Forrás: AppleRider/Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
Hozzászólások

Több Apple hír
20. ápr
19. ápr

Nyílt forráskódú lett az Apple felhő alapú adatbázisa

Apple Hírek

Az Apple egy új nyílt forráskódú projektet adott ki a GitHub-on.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben