Napikütyü: Íme az i.Dime, a legkisebb tárhelybővítő a mobilodhoz

Hardver Hírek   |   2016.07.06 - 18:04   |   Írta: B.Balázs   |   4067
06. júl Napikütyü: Íme az i.Dime, a legkisebb tárhelybővítő a mobilodhoz

Kevés a tárhelyed? Nem elég a 16GB? Ennél egyszerűbb és kényelmesebb megoldást nemigen találhatsz iPhone-od memóriájának bővítésére.

Nem véletlenül szólnak arról a pletykák egy ideje, hogy a 32GB-os tárhelyű iPhone lesz a legkisebb verzió, ugyanis a 16GB-os változat sok felhasználónak okoz napi szintű kényelmetlenséget kis tárolókapacitásával. Pillanatok alatt elfogy a szabad hely, ha csinálunk néhány videót és letöltünk néhány nagyobb alkalmazást. Az i.dime ezt a problémát könnyedén a múlt árnyékába söpörheti. A termék neve, a 'dime' az Egyesült Államokban és Kanadában használt szó a tízcentes érmére. A névválasztás pedig nem véletlen, ugyanis az eszköz összesen 14mm átmérőjű és 4.3mm vastag.

Valójában több gyártó is próbálkozott már hasonló bővítéssel, de egyik sem nyújtott olyan kényelmes megoldást, mint a New York-i székhelyű cég terméke. A kis mágneses szerkezetet többféleképpen is a készülékünkhöz csatolhatjuk. A legolcsóbb opció választása esetén kapunk három, különböző csatlakozóval - USB, Lightning és Micro USB - ellátott tartót, melyek lehetővé teszik, hogy nagyjából bármilyen készülékkel elérhetőek legyenek az adataink. Amennyiben még kényelmesebb megoldást szeretnénk, akkor iPhone-unkat egy tokba pattintva élvezhetjük a mágneses adattároló kínálta tárolókapacitást. Az öt színben kapható tokot jelen pillanatban iPhone 5, 5S, 6, 6 Plus, SE, 6S és 6S Plus modellekhez vásárolhatjuk meg. 

A kütyühöz letölthető app villámgyorsan készít biztonsági mentést az iOS névjegyzékről, fotókról és videókról, valamint lejátszik olyan formátumokat, amikkel az Apple készülékei alaphelyzetben nem birkóznak meg. 

A kampány még 11 napig érhető el a Kickstarteren. A legolcsóbb 32 GB-os csomag 48 dollárba kerül, amihez jár az USB, a Lightning és a Micro USB adapter. A legdrágább 256 GB-os i.Dime ára, tokkal és egy 4500 mAh kapacitású külső akkuval pedig 308 dollár. A két véglet között természetesen rengeteg további választási lehetőség van.


Kommentek megjelenítése