Amazon Echo: egy új Siri alternatíva

Hardver Hírek   |   2014.11.06 - 19:36   |   Írta: Máté Gergő   |   2258
06. nov Amazon Echo: egy új Siri alternatíva

Az Amazon a mai napon bemutatta az Echo nevű új hangfelismerő eszközét. Alapvetően egy hangszóróval és beszédfelismerő rendszerrel ellátott rendszerről van szó. Használata megegyezik a Siri-ével, viszont az iPhone, iPad és Apple Watch helyett ezt egy nappaliba tervezték.

Beállíthatunk rajta ébresztőt, emlékeztetőt, zeneirányítást, megkérdezhetjük tőle az időjárást, kereshetünk a neten, feltehetünk kérdéseket neki és hozzáférhetünk a hírekhez. Bluetooth-on és WiFi-n egyaránt képes a megosztásra és csatlakoztatható a Fire Phone-hoz, az iOS-hez böngészőn keresztül, az Android-os eszközökhöz és az asztali számítógépekhez a weben. A „Hey Siri” helyett az „Alexa” kifejezésre hallgat. A teljes kihasználhatósághoz Fire OS vagy Android rendszerű eszköz ajánlott, de zenét iOS-en keresztül is remekül lejátszik.

Ez a koncepció eléggé futurisztikus és nem tudni, hogy az okos telefonok használatához képest milyen előnyöket nyújthat az emberek számára. Viszont a faux-3D telefon és a szállító drone-ok fejlesztőitől érkezik, ezért nem valószínű, hogy hasztalan lesz. Az Echo 99 dollárba kerül az Amazon Prime felhasználók számára, míg a többség 199 dollárért kaphatja meg, de a teszteletlen eszközökhöz egyelőre csak meghívás útján juthatunk.

Akit érdekel itt tudja megvásárolni KATT

Forrás: 9to5mac.com 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése