Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 4-et

Apple Hírek   |   2018.09.12 - 19:42   |   Írta: Máté Gergő   |   2913
12. szept Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 4-et

Az Apple pár perce bemutatta hivatalosan is az Apple Watch Series 4 okosóráját.

A várakozásoknak megfelelően debütált az almás vállalat okosórája a  Steve Jobs Theater-ben. Ez az első olyan Apple okosóra, amely komolyabb dizájn változásokon ment keresztül a 2015-ben megjelent legelső Apple Watch óta. De nem csupán az okosóra külsejében mutatkoznak meg a változások, az új Apple Watch szoftveres funkciói is rengeteg izgalmas lehetőséget tartogatnak.

Nagyobb felbontás, vékonyabb káva

Szembeötlő, hogy az Apple Watch Series 4 az elődjéhez képest mennyivel nagyobb felbontással rendelkezik. A korábban kiszivárgott képek és a watchOS 5 béta verziójából kinyert információk alapján kikövetkeztetett 384x480 pixeles felbontás valószínűleg helyesnek bizonyult.

 A nagyobb képernyőméretet az Apple a káva vékonyításával érhette el. A jobb felbontáshoz hozzájárul, hogy az Apple Watch Series 4 magasabb PPI (Pixels per inch - azaz képpont per hüvelyk) értékkel rendelkezik.

Az új Apple Watch processzora 50 százalékkal gyorsabb.

Színek és szíjak

Az Apple Watch Series 4 asztroszürke, ezüst és arany színekben jelenik meg, rozsdamentes acél, alumínium illetve "gold stainless" változatban.

Természetesen idén is rengeteg különféle stílusú szíjjal érkeznek az okosórák. A partnerek között idén is szerepel a Nike és a Hermes. Színes bőr és sport óraszíjak, illetve egy arany színű rozsdamentes acél változat is felbukkant.

Izgalmas új funkciók

Az idei Apple Watch okosóra több egészségügyi funkcióval is kitűnik. Az egyik ilyen a Fall Detect, vagyis az esés felismerő. Az okosóra képes felismerni, ha elestünk és azonnal tárcsázza a segélyhívót.

Az Apple Watch Series 4 egyik legnagyobb újítása a beépített EKG funkció, mely a szív működéséről ad hasznos információkat.

Az almás vállalat az új óraszámlapok mellett (watch faces) természetesen több újdonságot is felsorakoztatott. Az idei Apple Watch egyik legjobb újítása a kijelzési bővítmények (complications) bevezetése. Ezek a beépített és (várhatóan) a harmadik fél által készített applikációkkal is együttműködnek. 

Ezek különböző információkat jelölnek az óraszámlapon, például az időjárást, a napkelte és a naplemente idejét vagy akár egy általunk beállított visszaszámlálót. Az aktivitást mérő, lépésszámláló és zenei kijelzési bővítmények is nagyszerűnek ígérkeznek.

Az akkumulátor pontos kapacitását egyelőre nem fedték fel, de az almás vállalat ismét garantálja, hogy egy egész napon át képest lesz üzemelni az új Apple Watch.

 

Kisebb újítás, de szintén sokat javíthat a felhasználói élményen, hogy az Apple Watch Series 4 hangszórója 50 százalékkal hangosabb. Továbbá a mikrofon elkerült az okosóra másik oldalára, így tovább csökken a visszhangzás esélye.

Az új Apple Watch hivatalos árát is hamarosan közölni fogjuk.

Forrás: Apple


Kommentek megjelenítése