Megvannak az idei év legjobb appjai!

Apple Hírek   |   2017.12.09 - 22:32   |   Írta: N Marcell   |   8524
09. dec Megvannak az idei év legjobb appjai!

Az Apple kiválasztotta a 2017-es szezon győzteseit.

Az év vége közeledtével a szokásos módon választásra kerültek azok az alkalmazások, melyek az Apple szerint a legmagasabb minőséget képviselték. Az év alkalmazása a Calm, ami egy meditálós-elalvós program telefonra. A legjobb játéknak kijáró dicsőséget a Splitter Critters tudhatja magáénak, amiről “egyszerre sugárzik a kreativitás és az eredetiség”. Az iPad-es győztes címét az Affinity Photo nyerte, ami egy professzionális fényképszerkesztő eszköz tabletekre, az év iPad-es játéka pedig a The Witness lett. Ezeken felül felfedték a legtöbbet hallgatott zenéket és a legtöbbet nézett filmet is: Drake ‘More Life’ albuma és Ed Sheeran ‘Shape of You’ című száma, valamint a Moana (itthon Vaiana) című animációs film vitte el a pálmát.

Ha megfigyeltétek, érdekes módon a kiválasztott alkalmazások nem freemium címek (ingyen letölthető, majd alkalmazáson belüli tranzakciókat kínáló programok), attól függetlenül, hogy ez a típus rendkívül elterjedt lett az utóbbi években. A Calm például a prémium havidíjas rendszert követi a korlátozott ingyenes verzió mellett, a többiek nagy része pedig előre megadott árral rendelkezik. 

A legjobbak eltérnek országonként is - az Egyesült Királyságban a The Witness helyett a Hidden Folks-ot választották az év iPad-es játékának. Ha valaki a teljes felhozatalra kíváncsi, itt megtalálja.

A legtöbbször letöltött appokról is lehullt a lepel. Az ingyenesek között a Bitmoji, a Snapchat, a YouTube, a Facebook, az Instagram és a Messenger taroltak. A legtöbbször telepített játék a Super Mario Run volt, amit az 8 Ball Pool, a Snake VS Block, a Ballz, a Word Cookie és a Subway Surfers követett.

Ráadásként kaptunk egy listát “az év trendjei” címén, amin a legfontosabb alkalmazások, játékok és - micsoda meglepetés - trendek kaptak helyet. Ide persze felkerült az elmaradhatatlan AR, a többszemélyes online mobiljátékok, a környezetvédelmet támogató appok és a szülőséget megkönnyítő fejlesztések. 

Nektek mi volt a kedvenc alkalmazásotok idén? 

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése