Az iOS 10 figyelmeztet, amikor az iPhone 7 Home gombja bedöglik

Apple Hírek   |   2016.10.18 - 17:14   |   Írta: Zoltan C   |   4064
18. okt Az iOS 10 figyelmeztet, amikor az iPhone 7 Home gombja bedöglik

Sőt, automatikus szoftveres megoldást is kínál

Az iPhone 7 új, haptikus motor vezérelte Home gombja eddig elég vegyes fogadtatásban részesült. Ugyan eggyel kevesebb mozgó alkatrész az Apple elképzélesei szerint kevesebb meghibásodást is jelent, azért azt mondanunk sem kell, az élet nem így működik. Talán ezért is, no meg persze a haptikus Home gomb újszerűsége miatt is, Cupertinóban beépítettek még egy védvonalat a megújult Home gomb meghibásodásának esetére.

Ahogy a borítóképen is látható, ha valami nem stimmel hetesünk már nem kattanó Home gombjával, az iOS 10 egyből értesítést küld nekünk a hibáról és szoftveres megoldást kínál. Túl ködösen hangzik a "szoftveres megoldás"? Nos, az érintőképernyőn fog megjelenni nekünk egy új, fehér gombocska, ami ideiglenesen átveszi a Home gomb szerepét (ezt a következő képen láthatjátok is). Ez a megoldás emlékeztethet bennünket az AssistiveTouch opcióra egyébként (Beállítások-->Kisegítő lehetőségek-->AssistiveTouch).

Érdekes hír ez, főleg annak a fényében, hogy állítólag a 2017-ben debütáló iPhone-okon egyáltalán nem lesz már Home gomb! Ez a mostani, "nem kattogós" megoldás pedig csupán az átszoktatás része. Mindenesetre megnyugatató, hogy ezúttal gondoltak és egyben el is ismerték az Apple-nél a központi gomb lehetséges meghibásodását. Különösen fontos megjegyeznünk: pont a régi fajta Home gombok voltak a leggyakrabban, illetve legelőször meghibásodó részei az almás telefonoknak. Már csak az a kérdés, hogyan fogja állni a sarat a haptikus gomb 1-2 év használat után.

A cikkünkben felhasznált képek egy MacRumor fórumozótól származnak, aki azóta sem tudja mi okozta a Home gomb halálát. Először akkor jelent meg a hibaüzenet, miután töltőre tette a telefont, majd újraindítás után ismét jól működött minden ‒ legalábbis egy darabig. Rövidesen a haptikus motor begőzölt, minden egyes érintést háromszor, négyszer érzékelt majd ismét jött a hibaüzenet. Ekkor már a restart sem segített.

Jó volna tudni mi okozhatta a hibát, hiszen elviekben megbízhatóbbnak kéne lennie, mint a mozgó alkatrészes előző generációknak...

Forrás: 9to5mac.com / applerider.com


Kommentek megjelenítése