Apple Airpods. Kell ez nekünk?

Apple Hírek   |   2016.09.08 - 13:56   |   Írta: B.Balázs   |   10056
08. szept Apple Airpods. Kell ez nekünk?

A kevesebb néha több… De ez most egy kicsit sok.

Úgy gondolom, akit érdekel a téma, az már tisztában van minden újdonsággal, amit tegnap este mutatott be az Apple, szokásos őszi rendezvényén a nyilvánosságnak. A pletykák igaznak bizonyultak, és az iPhone 7 tényleg nem rendelkezik jack aljzattal, azaz jöhetnek az új lightning csatlakozós és Bluetooth fülesek. Természetesen kedvenc Almás barátaink erre is kínálnak megoldást, és enyhe túlkapásnak tűnő, 60 ezer forintos áron érkezik a legújabb AirPods, mely csak az iOS 10 kompatibilis készülékekkel kommunikál majd.

Értem én, hogy kellett a hely a készülék belsejében, meg azt is, hogy a lightning az új jack (dehogy!), és hogy jó a zeneminőség, de ne vicceljünk már. Tisztázzunk valamit. Én személy szerint Apple párti vagyok, legyen szó telefonról, vagy bármi egyéb termékükről, de tegnap este elveszítettem a lelkesedést. Sokkal inkább venném meg a tegnap bemutatott, három új Beats termék bármelyikét, mint az Apple vezeték nélküli, varázslatos, formabontó, egyedülálló, lenyűgöző csodáját.

Az elmúlt néhány évben az összes Bluetooth fülest vezeték nélkülinek hívták, pedig többnyire csak egy vezetéket hagytak el a gyártók, mégpedig azt, ami összeköti a telefonnal. Imádtam az újiítást, hisz amúgy állandóan beakadtak a kilincsbe, vagy szimplán a karomba futás közben, valamint újra és újra összegubancolódtak maguktól a táskámban. A két oldalt összekötő kábel viszont megmaradt, és szerintem ez így volt rendjén. Az Apple most egy olyan trendhez csatlakozott, ami az idei évben indult útjára, és a Samsung, a Motorola, valamint sok kisebb gyártó már piacra is dobta saját termékét. Most akkor ez egy óriási előrelépés, vagy mégsem annyira? Az a kábel, vagy műanyag, ami a két oldalt eddig összekötötte, szerintem sokkal inkább hasznos funkciót látott el, mintsem feleslegeset. Például, sokkal inkább lehetett rá vigyázni, és amikor épp nem kellett, akkor a nyakamba akasztottam. Most mi lesz? Két 30 ezer forintos, picike műanyag darabot fogsz bedobni a zsebedbe, a táskádba, vagy bárhova máshova, én pedig garantálom Neked, hogy egyszer el fogod hagyni. Vigyázhatsz rá, amennyire akarsz, el fogod… Minden alkalommal, amikor épp nem lesz rá szükséged, vagy csak beszélni akarsz pár szót valakivel edzés közben, muszáj lesz figyelned rájuk, szóval majd szorítod őket a tenyeredben, mert két hétig dolgoztál azért, hogy megvehesd.

A tok tetszik, habár az összes hasonló terméknek ilyen van. A lemerült füles semmire nem jó, egy töltéssel pedig nem tudsz egész nap a városban mászkálni, mert az 5 óra üzemidő bizony kevés.

Az Apple nagyot akart alkotni, de szerintem ez most nem sikerült annyira. Csúnya is lett, és – lehet sokaknak eddig nem tűnt fel, de – sikerült kiadni a 2008-ban piacra dobott Bluetooth headsetet fehérben, csak ennek gyengébb az akksija, de legalább jobb a marketingje.

 
Apple Bluetooth Headset 2008

Szóval nekem nem tetszik az ötlet, sokatokkal ellentétben gondolom. Biztos szépen szól, biztos tök jó technológia, de valahogy nem erre számítottam, és eszem ágában sincs 60 ezer forintot elkölteni rá. Az iPhone 7 sem hozott sajnos túl sok újítást – hisz a konkurens Samsung még tűzijátékot is épített az új Note-ba –, de az AirPods egy darab műanyag, amit majd lenyel a gyerek, megeszik a kutya, begurul a hűtő alá, vagy majd halászhatod ki a lefolyóból.

Persze lehet amikor megjelenik és kipróbáljuk, szerelem lesz első látásra. Ki tudja…

Ti mit gondoltok? Lerohanjátok a boltokat október végén?


Kommentek megjelenítése