Új emojikkal is gazdagodik az iOS 10

Apple Hírek   |   2016.08.02 - 20:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3407
02. aug Új emojikkal is gazdagodik az iOS 10

Az Apple az emberi egyenlőség jegyében szivárványzászlóval, női sportolókkal és egyéb új jelekkel gazdagítja a hangulatjelek már most is népes táborát.

„Az iOS 10-ben több mint 100 új és megújult emoji figura érkezik az iPhone és iPad felhasználókhoz idén ősszel. Ez az izgalmas frissítés választhatóvá teszi meglévő karakterek nemét, érkeznek női sportolók és egyéb szakmák (női) képviselői, valamint megszépülnek a legnépszerűbb emojik, jön egy szivárvány zászló és még több választható opció a családoknál.” – adta hírül az Alma hétfőn.

Azt is megtudhattuk, hogy az Apple az Unicode Konzorciummal szoros együttműködésben törekszik az emberi egyenlőség hirdetésére és arra, hogy az emberi sokszínűséget méltán és választhatóan tükrözzék a hangulatjelek.

Pár hónapja érkezett a hír, hogy az Android is új emojikkal erősít, sőt néhány hete arról is szólnak a hírek, hogy új karakterekkel a női egyenjogúságra is hangsúlyt fektettek. Most pedig már az Alma is hivatalosan napvilágra hozta az újabb figurákat.

Azért írom, hogy újabbakat, mert már január óta tudható, hogy idén ősszel az iOS 10 is új emojikkal gazdagodik. Már ekkor beszámoltunk Nektek erről, sőt az újdonságokról teljes listát is közzétettünk. Akkor még a szalonnának örülhettünk, aztán később érkezett a hír az avokádóról, ami szintén elég nagy lépés, most pedig a fontosnak hitt élelmiszerek mellé befutott az emberi egyenlőség témája is.

Viccet félretéve az emojikban megjelenő, eddig hiányzó családmodell az egyedülálló szülők lesznek női és férfi családfővel is. A meleg közösségek már napok óta örülnek az érkező szivárványszínű lobogónak. Illetve a női egyenjogúságra külön kitérve a sportolók és fitneszfanatikusok a női sportolók használatát várhatják izgatottan. Lesz női úszó, futó, szörfös, biciklis, súlyemelő, kosárjátékos, sőt a szakmák közé érkezik építőmunkás és detektív is. Mindkét nem karaktereivel még tovább bővülnek a szakmák: művésszel, űrhajóssal, bíróval, pilótával és tűzoltóval. Természetesen választható bőrszínekkel.

Ezeken kívül nem feledkezhetünk meg az élénkzöld vízipisztolyról sem, ami azért került az emojik közé, mert az Apple erősen tiltakozott az Unicode Konzorciumnál a puska ikon ellen és ahelyett került be.

Forrás: Mashable, Apple

Kapcsolódó cikk:
Töltsd meg a telefonod emojikkal!
Hogyan kapcsoljuk ki az új Facebook hangulatjeleket?
A Twitterre is beköltöznek a matricák!



Kommentek megjelenítése