Visszaestek a Mac eladások

Apple Hírek   |   2016.07.12 - 23:15   |   Írta: Pausch Rita   |   2043
12. júl Visszaestek a Mac eladások

Az ASUS is lenyomta az Apple-t.

Az IDC, piackutató cég legutóbbi adatai alapján úgy tűnik, hogy a Mac eladások évről évre csökkennek. Ezúttal a második negyedévben 4,8 millió eladott darabról 4,4 millióra esett vissza az eladási szám.

Az előző negyedévben még az Apple mögött „végzett” az ASUS, ám ez a visszaesés pont elég is volt ahhoz, hogy a kocka forduljon. Így mostanra az Alma a korábbi negyedik helyről már az ötödikre esett vissza.

Egyes vélemények szerint ez a visszaesés azonban csak szezonális ingadozás, ami több tényezőnek is betudható. Az egyik ezek közül az erősödő mezőny. Több gyártó is beerősített nem csak a technológiai újításokkal, de azzal is, hogy elkezdtek komoly gondot fordítani a dizájnra és a használhatóságra, ami ugye mindig is az Apple nagy ütőkártyája volt.

Az kissé megkérdőjelezi a „szezonális visszaesést”, hogy az alapvetően szintén öt százalék körüli csökkenő tendenciát mutató PC világpiaci trend ellenére is, Észak-Amerikában 5 negyedév óta most először tapasztaltak emelkedést. Ennek bizonyos vélemények szerint a dollár és a relatív piaci stabilitás állhat a hátterében. Ám így sem áll jobban a cupertinóiak szénája, elvégre a legnagyobb piacuk az Egyesült Államok, ami ugye emelkedett…

Az Alma visszaesésére lehetséges magyarázatnak tartják, hogy sok felhasználó tűkön ülve várja már a jósolt termékek piacra érkezését. A KGI Securities neves elemzője, Kuo is megjósolta új, jelentősebben megújított modellek érkezését és folyamatos pletykák is érkeztek például OLED érintősorról és Touch ID-ről. Mindebben lehet ráció, hiszen a MacBook Prót a cég 2015 májusa óta változatlan formában értékesíti, tehát igazán időszerű lenne egy igazi nagy frissítés a terméknél.

Egyre kíváncsiabban várjuk a szeptemberi bemutatót. Ti, kedves Olvasók, melyik termék megújulását várjátok?

Forrás: Macrumors
Kép forrása: Picjumbo

Kapcsolódó cikk:
Ne csak a Macbook kapjon OLED kijelzőt!
Lebukott az új MacBook Pro 



Kommentek megjelenítése