Az Apple mérnököket küldött az egyik felhasználóhoz

Apple Hírek   |   2016.05.18 - 21:51   |   Írta: Pausch Rita   |   3064
18. máj Az Apple mérnököket küldött az egyik felhasználóhoz

Csing-csing! „Az Apple-től jöttünk. Ön jelentett hibát?”

Az utóbbi hetekben egyre több szó esett a külföldi Apple oldalakon egy elég kínos bugról. Nevezetesen arról, hogy az Apple Music és/vagy az iTunes elnyeli a tartalmakat, vagy nevezzük nevén: törli őket.

Május elején James Pinkstone azt írta a blogjában, hogy az Apple Music 122 GB-nyi zenét törölt ki a merevlemezéről. Ez azért elég csúnya vád.
Egy parázs vita kerekedett az interneten az üggyel kapcsolatban, ami egészen odáig fajult, hogy voltak, akik egyenesen azzal gyanúsították az Alma új, zenei szolgáltatását, hogy szándékosan törli felhasználók adatait. Miközben mások csak sima, felhasználói ügyetlenkedésre gondoltak.

A cupertinóiak május 13-án végül igazolták, hogy valóban van hiba, méghozzá az iTunes-ban és Pinkstone-on kívül mások is érintettek. Az iTunes felelős lehet adatok törlésért, bár állítólag csak egész kisszámú felhasználónál.  Az Apple igyekezett megnyugtatni az embereket, hogy hamarosan érkezik egy frissítés a javítással.

A blogger persze felvette a kapcsolatot az Apple-lel is és többszöri egyeztetések után úgy alakult, két mérnököt is kiküldtek hozzá, azzal a feladattal, hogy megpróbálják rekonstruálni a hibát. Pinkstone bár segítőkész és jófej volt a céggel, azért tett néhány kikötést, amit az Apple központ telefonon, a mérnökök a helyszínen el is fogadtak.

Noha a helyszíni akció nem járt sikerrel, és a kínos incidenst nem sikerült újra előidézni, végül két napja az Apple kiadott egy iTunes frissítést. Az új verzió elvileg megvédi a felhasználókat az adattörléstől.

Azért ebből a történetből is látszik, hogy az Apple igenis komoly gondot fordít, hogy megoldást találjon a hibákra. A Macrumors szerint nem ez az első eset, hogy házhoz küldték a mérnökeiket, hogy megpróbáljanak utánajárni egy-egy problémának.

Forrás: Macrumors
Kép forrása: Picjumbo

Kapcsolódó cikk:
Hogyan rakhatunk mappát a mappába
Időcsapda teheti használhatatlanná iPhone, iPad és iPod Touch készülékeinket
Bocsánatot kér az Apple az Error 53 miatt, sőt megoldást is kínál



Kommentek megjelenítése