Az Apple Watch eladások megelőzték a Rolexét

Apple Hírek   |   2016.04.26 - 22:29   |   Írta: Pausch Rita   |   2301
26. ápr Az Apple Watch eladások megelőzték a Rolexét

Miből lesz a cserebogár?

Bizonyos termékeket néha méltatlanul előre bukásnak bélyegeznek, még akkor is, ha valójában az adott dolog eladásai egyáltalán nem produkálnak alacsony számokat.

A héten szülinapos, egyéves Apple Watch, pontosan ilyen termék. Még ezen sorok írója is őszintén kételkedett, nem csak a sikerében, de még magában a létjogosultságában is. Noha az utóbbiról még mindig nem győztek meg, a számok azonban valóban beszédesnek bizonyulnak.

A Watch 1,5 milliárd dollárral többet hozott a konyhára 2015-ben, mint a Rolex és az összes svájci óramárka exportjának az egynegyedét prezentálta. Ez utóbbi nem is olyan meglepő hír a korábbi jelentések után. Az viszont egy elég érdekes adat, hogy megjelenése óta az Apple Watch 6 milliárd dollárt hozott a konyhára, míg a Rolex ugyanebben az időszakban „csak” 4,5 milliárd dollárt.

Valójában az Alma okosórája 2 az 1-hez arányban az iPhone forgalmat is túlszárnyalta, bár ez utóbbi a korábbi számokhoz képest állítólag csökkenő tendenciát mutat. Hogy valóban így van-e az órákon belül kiderül, hiszen érkezik az Apple pénzügyi jelentése.  

Természetesen azért hozzátartozik az egész képhez, hogy a Rolex és az Alma összehasonlítása cseppet sem korrekt. Túl azon, hogy mindkettőt a csuklónkon viseljük (vagy szeretnénk), azért elég más két történet a tartósság és a technológia szempontjából is, nem beszélve a haszonról. A két termék árrése bizony nagyon más még akkor is, ha az Apple összes terméke közül a Watch áll a legjobban ebből a szempontból, de mégsem említhető egy napon a Rolex előállítási és eladási áraival.

A számok azonban arra mindenképpen alkalmasak, hogy kijelenthessük, az Apple Watch a forgalmazás első évében egy valóban sikeres termék és messze áll a bukástól.

Forrás: Cult of Mac
Kép forrása: Timepeaks

Kapcsolódó cikk:
Április 26-án érkezik az Apple Q2-es pénzügyi jelentése
Az okosóra eladások először körözték le a svájci órákét



Kommentek megjelenítése