Újabb Tesla-Apple átigazolás

Apple Hírek   |   2016.04.21 - 13:01   |   Írta: Máté Gergő   |   1419
21. ápr Újabb Tesla-Apple átigazolás

Az Apple immár nem túlzottan titkos autó projektjéhez egy újabb Tesla mérnököt sikerült megszereznie a vállalatnak.

A korábban a Tesla járműmérnöki osztályának alelnökeként (VP of Vehicle Engineering), és az Aston Martin vezetőmérnökeként ismert Chris Porritt csatlakozott az almás csapathoz és olyan „speciális projekteken” dolgozik, mint a Project Titan.

Sajnos a cupertinói vállalat elvesztette a legfontosabb autóipari igazgatóját, Steve Zadesky-t, aki az egész Titan projektet vezette. Így alakulhatott ki az a helyzet, hogy Porritt átcsábításával ő válhatott a legtapasztaltabb szakértőjévé. Ezt támasztotta alá az átigazolást feltáró Electrek.

Jó ideje ismert, hogy a Project Titan az Apple elektromos és/vagy önvezető járművének kódneve. Az év elején az almás vállalatnak a fékbe kellett taposnia az említett projekt (és a csapatbővítés) kapcsán, de most úgy tűnik lassan körvonalazódik az irány. Egy németországi Kutatási és Fejlesztési labor mellett a kaliforniai Sunnyvale-ben is épületfelvásárlásba kezdtek a „Medusa” labor felépítéséhez.

Porritt személyében az egyik legjobb egyesült királyságbeli autómérnökét szerezték meg: 1997-től az Aston Martin vezetőmérnökeként és 2013-tól a Tesla mérnökeként már sokat bizonyított. Tudjuk, hogy Jony Ive, az Apple dizájnguruja régóta odavan az Aston Martin autócsodáiért, így Porritt-nak szinte már nyertügye van. A brit autógyártó legmenőbb új autói közül a DB9-et és a V12 Zagato-t is Porritt tervezte, a Tesla-nál pedig a Model 3-on, a Model S-en és a Model X-en dolgozott.

Egyelőre annyit tudunk, hogy az Apple a „Special Projects Group PD Administrator” titulusban foglalkoztatja Porritt-ot. Annyi viszont bizonyos, hogy a Project Titan-on látszani fog a kéznyoma.

Forrás: zoldautok.hu


Kommentek megjelenítése