Hamarosan búcsút inthetünk a nem kedvelt beépített appoknak?

Apple Hírek   |   2016.04.06 - 21:24   |   Írta: Zoltan C   |   2707
06. ápr Hamarosan búcsút inthetünk a nem kedvelt beépített appoknak?

Készüljetek fel a könnyes búcsúra, eljöhet az idő, amikor már nem kell szemeznetek azzal a bizonyos mappával, amibe eddig gyűjtöttétek a stock iOS appokat...

Egy iTunes-ban talált kód enged következtetni minderre, amire az AppAdvice talált rá először. Aki esetleg nem tudná, ezeket értjük beépített iOS app alatt ‒ a teljesség igénye nélkül: Hangjegyzet, Részvények, Tippek, Iránytű.

A felfedezett metaadatok tanúsága szerint az Apple két új kulcsot adott az iTunes-hoz: "isFirstParty" és "isFirstPartyHideableApp".

Mivel az értékek csak "igaz/hamis" (true/false) lehetnek, valószínűleg egyes appok továbbra sem lesznek eltüntethetők. Az sem világos még, hogy ez a bizonyos "eltüntetés" végleges törlést jelentene ‒ ezzel pedig értékes tárhelyet szabadítana fel ‒ vagy csak simán a szemünk elől rejtené el az iOS a nem kívánatos alapalkalmazásokat.

Tavaly már maga Tim Cook is megjegyezte: felfigyeltek arra a felhasználói panaszra, hogy a nem kívánatos appokat nem lehet eltüntetni. Viszont arra is figyelmezetett az Apple vezér, hogy ha egyes appokat letörölnénk, azzal a telefon egyéb folyamataiban, működésében okozhatunk kárt.

A szóban forgó újítás legkorábban az iOS 10-ben szerepelhet először, aminek bemutatása idén júniusban esedékes, a WWDC keretein belül. Mi, felhasználók, mikor juthatunk a szoftverfrissítéshez? Idén ősznél korábban biztosan nem.

Forrás: cultofmac.com

 


Kommentek megjelenítése