Hogyan hozzunk helyre egy időcsapdába került iPhone-t?

Apple Hírek   |   2016.02.15 - 14:15   |   Írta: Máté Gergő   |   3031
15. feb Hogyan hozzunk helyre egy időcsapdába került iPhone-t?

Az 1970 január elseje egy végzetes dátum, hogyan menjünk vissza a jelenbe?

Befalazott iPhone-ok

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy új hibajelenség, az "Időcsapda" használhatatlanná teheti készülékeinket. Sokan dacból is kipróbálhatták az 1970. január elsejei dátum beállítását, mert nem hitték el, hogy valódi a veszély. Sajnos az iTunes-szal történő visszaállítás nem járható út, ugyanis hiába végezzük el a reset-et, az eszközünk ettől nem javul meg. Az interneten viszont megjelent egy új lehetőség, ami segíthet a helyreállításban.

Vissza a jelenbe

Fontos megjegyeznünk, hogy az érintett készülékek között a 64 bites iOS eszközök vannak, mégpedig azért, mert a Unix alapú rendszerek a másodpercek alapján tárolják az időt, és ez a dátum nagyon közel áll a nullához. A jelenség miatt elromlott iPhone, vagy iPad készülékeken erre az időpontra lett visszaállítva a dátum, és az egyetlen ismert javítási lehetőség, ha teljesen lemerítjük az akkumulátort. Ezután teljesen fel kell töltenünk, amitől a készülék visszatér a jelenlegi időbe.

Az érintett eszközök az Apple iPhone 5s (és újabb iPhone-ok), illetve az Apple iPad AirApple iPad mini 2 (és az ezeknél újabb iPad készülékek), valamint a hatodik generációs Apple iPod touch.

Forrás: phonearena.com


Kommentek megjelenítése