Titkos: Apple alkalmazottak százai dolgoznak egy virtuális valóság projekten

Apple Hírek   |   2016.01.30 - 13:19   |   Írta: Máté Gergő   |   2188
30. jan Titkos: Apple alkalmazottak százai dolgoznak egy virtuális valóság projekten

Tim Cook bevallotta a héten, hogy egy titkos csapat dolgozik VR projekten.

Szép új mesterséges világok

A Financial Times információi alapján az Apple egy speciális csapata nagyon benne van a virtuális és kiterjesztett valóság témában. Olyan szakemberekkel töltötték fel a sorokat, akik korábban a Microsoft, vagy a kamera specialista Lytro vállalatot erősítették. Steve Jobs ideje alatt az almás vállalatnak volt egy korábbi próbálkozása (nagyjából a 2000-es évek közepén), de akkoriban a technológia még nem volt eléggé kiforrott, ezért leállították a projektet.

Felvásárlási hullám

Az Apple legújabb felvásárlása a Flyby Media nevű cég volt, akiknek a profiljuk a kiterjesztett valósághoz köthető (főként a Google Project Tango 3D érzékelős módjában segédkeztek). Korábban több olyan céget is felvásároltak, melyek a virtuális valóság területének specialistái (MetaioFaceshift, és PrimeSense). Néhány hónappal ezelőtt az Apple elkészített egy VR headset (virtuális valóság sisak) prototípust. Egyelőre nem világos, hogy az Apple az iPhone kiegészítőjének szánja-e az új termékét (mint a Samsung az Oculus Gear VR-t, vagy a Google a Cardboard-ot), vagy önálló eszközként jelentetné meg (ahogy az Oculus Rift és a HTC Vive került piacra).

Sokkal közelebb

Bizonyos Apple szárnypróbálgatásokból sosem kerül ki kereskedelmi termék, más esetekben viszont sikerül maradandót alkotni. Az almás vállalat időnként nagy lendülettel kezd bele a kutatás-fejlesztési csapatok feltöltésébe, ennek nagyon jellemző példája a Project Titan. Az Apple-höz köthető virtuális valóság és kiterjesztett valóság szabadalmak listája is jelentősen bővült az utóbbi években. Ráadásul Doug Bowman-t is sikerült megszerezniük, aki a Center for Human-Computer Interaction VR specialistája volt a Virginia Tech-nél.

Forrás: theverge.com

 


Kommentek megjelenítése