Nem cseréljük újra a régi iPhone-unkat

Apple Hírek   |   2016.01.27 - 21:06   |   Írta: Érci Viktória   |   11139
27. jan Nem cseréljük újra a régi iPhone-unkat

Túl jó a cucc és kész!

Az iPhone felhasználók több mint fele nem rendelkezik még 6 vagy 6S készülékkel. Az igazi iPhone fanok számára szinte elképzelhetetlen, hogy valaki több, mint két évig nem cseréli le régebbi típusú telefonját, a legújabb és legfrissebb csúcs mobilra. Persze ez kishazánkban még kicsit másként megy, hisz a fizetéseinket nem az Apple kategóriához igazították, de az a bizonyos 50% nem csak belőlünk áll ám.

Az AT&T, a Verzion és maga az Apple is azt a stratégiát pártolja, hogy minden évben új iPhone kerüljön a polcokra (még ha ez nem is túl költséghatékony). De Tim Cook negyedéves konferencia hívásán azt is megemlítette, hogy hiába minden igyekezetük, az iPhone tulajdonosok nem akarnak minden évben új készüléket vásárolni.

Ötből három felhasználó 2014 szeptembere óta ugyanazt a kütyüt nyúzza.

És ennek fényében kijelenthetjük, hogy javult a helyzet a korábbi statisztikákhoz képest. Lassú, de biztos emelkedésbe kezdett az a bizonyos vonal, azon a bizonyos grafikonon. Egy évvel ezelőtt, az iPhone 6 megjelenésének első negyedévében alig 15%-ra tehettük azon vásárlók számát, akik régebbi készüléküket cserélték az épp aktuális újdonságra. Ebben a negyedévben, már közel 75 millió új almás telefon talált új gazdára. A vizuális típusok kedvéért itt egy grafikon is erről:

Ki tudja… Talán az a sok iPhone 4 és 5 tulajdonos pont az iPhone 7-re vár…Másfelől: a legtöbb droidos készüékkel szemben az iPhone-ok (ezek szerint is) minőségi termékek. 2-3-4 éven keresztül is kifogástalanul működnek. 

Forrás: TheVerge


Kommentek megjelenítése