2015 legnagyobb Apple baklövései

Apple Hírek   |   2016.01.02 - 16:44   |   Írta: Máté Gergő   |   8146
02. jan 2015 legnagyobb Apple baklövései

A tavalyi év gazdaságilag jól sikerült az almás vállalatnak, de elkövettek néhány durva hibát.

Az Apple Music

A Beats One csatorna és a széles zenei kínálat ellenére voltak (és vannak) problémák az Apple új zenei szolgáltatásával. Eleinte a Taylor Swift-el történő hadakozás árnyalta be az Apple Music-ot, később a komplikált és logikátlan kezelőfelület miatt nem lett teljes a boldogságunk. Az Apple mindig azt hangsúlyozza, hogy a vállalat elkötelezett az egyszerűség (átláthatóság) mellett, de ezt az Apple Music-tól nem kaptuk meg.

Az Apple Watch

Három hónappal a start után egyetlen darabot sem találtunk az üzletekben, a szállítmányok késtek, az eszköz pedig 6 hónapig nem támogatta érdemben a harmadik féltől származó alkalmazásokat. A felhasználói felületre és a hardverre pedig ráférne egy általános bővítés/javítás, ezért a rengeteg eladott Apple Watch ellenére sem jelenthetjük ki, hogy az Apple bemutatkozása a viselhető eszközök terén fantasztikusan sikerült volna.

Az Apple Magic Mouse 2 

Ezt nem tudom, hogy sikerült az Almának kitalálni. Megcsinálták tölthetőre az egeret ami tök szuper, de valakinek sikerült a Lightning csatlakozót az egér aljára tervezni, így az töltés közben gyakorlatilag  használhatatlanná válik. Szeretném tudni kinek volt ennyi esze Cupertino-ban?

A Smart Battery Case

 Nem tudok felidézni még egy Apple terméket, aminek olyan hamar meglett a gúnyneve, mint a Smart Battery Case-nek. A "The Hump" (vagyis a "Púp") teljesen jól jellemzi a plusz akkumulátor időt nyújtó tok rettenetes kinézetét. Tim Cook szerint ez a tok kellően egyesíti az egyszerűséget és a kényelmet, de mi a világ legjobb tervezőivel kérkedő vállalattól nem pont ezt vártuk.

A Pencil

Ez a kiegészítő 100%-ig az iPad Pro-hoz készült, mégis nagyon könnyű beletörni töltés közben az almás táblagépbe. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy bárki huzamosabb ideig használta volna a tesztcsapatból. Ráadásul egy kívülálló (Hamza Sood) hihetetlen sebességgel megoldotta a 3D Touch kérdését is az iPad Pro-n (miközben az Apple nem támogatta hivatalosan a saját funkcióját ezen az eszközön).

Vajon idén megismétli magát a történelem, vagy az Apple túl tud lépni a 2015-ös baklövésein?


Kommentek megjelenítése