Nem a Samsung fogja gyártani az iPhone 7 processzorát?

Apple Hírek   |   2015.12.04 - 01:33   |   Írta: Zoltan C   |   1770
04. dec Nem a Samsung fogja gyártani az iPhone 7 processzorát?

Jóllehet, a Samsung az Apple legnagyobb riválisa mobiltelefonok piacán, viszont chipgyártás terén a legnagyobb puszipajtások és partnerek - legalábbis eddig.

Az iPhone 7-be kerülő A10-es chip már valószínűleg nem a koreaiaktól fog érkezni. Mindezt egy HSBC kutatásra alapozzák a techújságírók, amelyet először az Apple Insider fedezett fel. Ebben az áll, hogy míg a az iPhone 6s chipjeinek 60-70 százaléka a Samsungtól származott (a maradék a TSMC-től), a következő generáció már teljesen a TSMC-é lehet.

Tartsd közel az ellenségeidet, de azért ne annyira közel! - valahogy így lehetne összefoglalni ezt a helyzetet. Ugyan még ebből semmi sem megerősített, azért lenne értelme egy ilyen lépésnek almás oldalról. Egyrészt elkerülhetőek lennének az olyan kellemetlen chip skandallumok, mint az idei. Továbbá a TSMC-re váltás teret adhatna az Apple InFO technológiájának, ami végső soron még vékonyabb telefonok gyártását tenné lehetővé.

Azért ne sirassuk a dél-koreaiakat: ha tényleg OLED-re váltanak Cupertinoban, az bőven visszahozza a kiesett megrendeléseket.

Forrás: techradar.com


Kommentek megjelenítése