Az Apple zsinórban tizedszer lett a leginnovatívabb vállalat

Apple Hírek   |   2015.12.03 - 13:53   |   Írta: B Ádam   |   1665
03. dec Az Apple zsinórban tizedszer lett a leginnovatívabb vállalat

Nem lehet őket letaszítani a trónról.

Amikor az innováció kerül szóba, óhatatlanul is az amerikai nagyvállalatok jutnak az eszünkbe, melyek ezen a téren kiemelkednek a mezőnyből. Jó példa erre a Boston Consulting minden évben megjelenő listája, amely a világ leginnovatívabb cégeit próbálja rangsorolni, és ezt vezeti immáron tíz éve az Apple.

A rangsor felállításához először is megkérdeznek 1500 vezérigazgatót szerte a világon, hogy ők melyik vállalatot tartják érdemesnek erre a titulusra (természetesen a sajátjukra nem szavazhatnak), majd ezt követően megnézik, hogy az adott cégeknél mennyi pénzt kaptak vissza a résztulajdonosok az azt megelőző öt évben.

Az Apple-nek zsinórban a tízedik évben sikerült a lista élén végeznie, ráadásul elnézve a jelenlegi teljesítményüket, nehezen tudjuk elképzelni, hogy az elkövetkezendő években veszélyeztetve lenne a helyük a dobogó legfelső fokán. Külön érdekesség, hogy az első tíz vállalatból hat amerikai (huszonkilenc az első ötvenbe is befért!), az Apple-ön kívül ott van a második helyen a Google, őket követi a Tesla és a Microsoft a harmadik és a negyedik melyen, míg a gyógyszergyártó Gilead Sciences a nyolcadik, az Amazon pedig a kilencedik helyen végzett.

A felmérés mindemellett azt is megállapította, hogy az innováció minden eddiginél magasabb prioritást élvez a vállalatoknál, ugyanis a megkérdezett vezetők 79 százaléka beválasztotta az innovációt a három legfontosabb szempont közé, ez az arány az eddigi legmagasabb 2005, a felmérés elindulása óta.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése