Ennyi óriás iPad-et adhatnak el a közeljövőben

Apple Hírek   |   2015.11.26 - 04:40   |   Írta: Zoltan C   |   1942
26. nov Ennyi óriás iPad-et adhatnak el a közeljövőben

Az RBC Capital Markets - egy befektetési bank - becslése szerint havi egymillió darabot fog eladni az Apple iPad Pro-ból az elkövetkezendő hónapokban.

Hiába a sok viharfelhő az iPad Pro felett, az elemzők egy része optimista maradt.  

Az Apple-nél nagy reményeket fűznek az órásira nőtt tablethez, gyakorlatilag tőle várják az iPad eladások újboli emelkedését, amely tavaly drámaian visszaesett. 2015 negyedik negyedévében már "csak" tíz milliónál járt, ami Apple szemmel nézve elég csekély szám. Hivatalosan jelenleg az Air és a Mini sorozatot árulja az Apple a kvázi szélesebb közönségnek, és most az iPad Pro-val célbavette a kreatív területen dolgozókat - abból is egy olyan réteget, melyet itthon csak nehezen találnánk. Na és persze az üzleti életnek is szánják a Pro-t, a kérdés már csak ez, hogy mennyire akarnak a cégek iOS-t futtató és közben ilyen drága tabletet.

Ezzel szemben, az Apple egyik ősellenségének sikerült a már fentebb említett negyedévben egy komoly, 888 millió dolláros bevételt elérni. Mindez a Microsoft és a Surface  komoly sikere. Mindesetre az RBC-nél biztosak az Apple totális győzelmében: e szerint minden eladott Pro-n 200 dollár körül lesz a cég haszna, ami egy közel 2,4 milliárd bevételt, 600 milliós profittal jelentene.

 

Forrás: businessinsider.com


Kommentek megjelenítése