Surface-szerű MacBook-ot szabadalmaztatott az Apple

Apple Hírek   |   2015.11.05 - 11:36   |   Írta: Zoltan C   |   1433
05. nov Surface-szerű MacBook-ot szabadalmaztatott az Apple

Valószínűleg Cupertinóban is egy átalakítható laptopon dolgoznak; ez lehet a következő évek meghatározó iránya.

Úgy néz ki nagyban rágódnak az Apple-nél egy olyan MacBook-on, amelynek a kijelzőt lepattinthatnánk, pont mint a Microsoft új Surface Bookja esetében. Viszont van egy nagy különbség az Apple koncepciójában!

Az Apple szabadalmában minden lényeges egység (értsd: processzor, memória stb.) a laptop részben van. Tehát a kijelző egy "buta" egység lenne, szemben a Microsoft külön is használható tablet megoldásával. Ebben az almás koncepcióban a kijelző lecsatlakoztatás után viszont vezeték nélkül továbbra is csatlakozna a "gépházhoz", viszont értelem szerűen egy bizonyos távolságon belül kell maradnia, hogy használható maradhasson. Arról, hogy érintőkijelzőről van-e szó, semmit sem tudunk meg. Mondjuk, valamiféle értelmét ennek az egésznek én csak érintőkijelzővel tudok elképzelni.

Érdekes még a tervrajzokon látható igen csak böszme csuklók, amikkel a képernyő csatlakozna a laptop részhez. Ez minden, csak nem az Apple-ra vall. Persze ezek még igen korai skiccek, ráadásul a cég szabadalmainak alig ha pár százaléka valósul meg.

Mindenesetre az elég valószínű, hogy hamarosan változtatásokat fog eszközölni a cég a MacBook vonalán, mi pedig izgatottan várunk minden új fejleményt a jövőben is.

Forrás: t3.com


Kommentek megjelenítése