Így teszi el láb alól az új Apple TV a Playstationt és az Xboxot

Apple Hírek   |   2015.08.31 - 10:56   |   Írta: Érci Viktória   |   1524
31. aug Így teszi el láb alól az új Apple TV a Playstationt és az Xboxot

Béke poraikra!

Ha hihetünk a szóbeszédnek, jelentős lépésre szánta el magát az Apple, az új generációs TV-jét illetően. Úgy tűnik, a „hobbi vonalat” egyre komolyabban veszik, s ezúttal talán egy új piacot is meghódítanak majd, innovációjuknak köszönhetően.

Az októberben érkező televízió távirányítója ugyanis mozgásérzékelőt kap, hasonlóképp működik majd, mint a Nintendo Wiimote, sőt azt állítják sokkal jobb lesz. A TechCrunch részletes jelentésében olvasható Matthew Panzarino, és Cupertino nyilatkozata, mely arra enged következtetni, hogy a kontroller segítségével szándékukban áll betörni a játékpiacra is.

És nem csak az új eszköz miatt mondhatjuk, hogy végre szintet lépnek a TV-zés terén is: az A8-as processzorral maximalizálták a teljesítményt és kifejlesztettek egy új TV App Store-t is, így a körülmények már lehetővé teszik, hogy grafikailag is olyan élményben részesüljünk egy-egy alkalmazás használata közben, mint amit a legutóbbi konzoloktól megszokhattunk, mint pl. a PS3, vagy az Xbox 360.

Panzarino elmondta, hogy az Apple TV távirányítója is radikális változásokon ment keresztül. A távirányító kicsit vastagabb és nehezebb lesz elődjénél, de cserébe touchpad, mikrofon és Siri gomb is lesz rajta.  A mozgásérzékelője pedig több tengelyen elhelyezett szenzorok által fog működni, mint a Nintendo Wii-é.

Ezekkel az újításokkal megnyílik előttünk, a lehetőségek tárházának ajtaja. Valószínűsíthető tehát, hogy az Apple meglovagolja majd ezt a hullámot is, és hamarosan nevet szerez pl. a multiplayer játékok színterén is, hisz gondoljunk csak bele: rengeteg népszerű játéknál használnak mikrofont a játékosok a kapcsolatteremtéshez, illetve egy-egy házibuli során, nem lenne sokkal érdekesebb egy társasjátékot a TV-n játszani? Az iPhonos és iPad-es játékokról már nem is beszélve…

Egy távoli jövőben, talán már nem is lesznek konzolok, csak Apple TV-k. A történet végére még nem került pont, de idővel minden eldől majd. Az Apple mindenesetre most feldobta a labdát…

 

Forrás: CultofMacTechcrunch


Kommentek megjelenítése